Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Heropening winkels zorgt voor zaterdagdrukte

Geplaatst opzaterdag 1 mei 2021 - 16:36

De eerste zaterdag dat er weer 'gewoon' geshopt kan worden, is het gezellig druk in steden als Maastricht, Roermond, Venlo en Heerlen.

In België en Duitsland is het zaterdag de Dag van de Arbeid, en die dag trekken Belgen en Duitsers er traditiegetrouw op uit.

Winkelen
Het is het eerste weekend dat er weer gewinkeld kan worden in niet-essentiële winkels zoals kleding- en schoenenzaken zonder afspraak na de versoepeling van de coronamaatregelen. Wel gelden er voorwaarden. Zo is er een maximaal aantal bezoekers toegestaan per 25 vierkante meter.

L1

Maatregelen
Verder hebben steden ook de nodige maatregelen getroffen zoals looplijnen en informatieborden. In Venlo zijn verkeersregelaars ingezet om de bezoekersstroom te spreiden naar verschillende parkeergarages in de stad. Verder trokken ook veel kooptoeristen naar Designer Outlet in Roermond. De wachttijden in het merkendorp liepen bij sommige winkels op tot enkele uren.

Fer Traugott

Lees ook: Coronamaatregelen in binnenstad Maastricht verlengd

Gezellig vol
Een woordvoerder van winkeliersvereniging INretail zegt dat het gezellig vol is in de winkelgebieden van steden als Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Groningen, Assen en Arnhem. Bij bepaalde winkels staan rijen met wachtende klanten die met behulp van stickers, linten of dranghekken gecontroleerd naar binnen kunnen. "Het lijkt allemaal goed op orde. Er is ook een goede samenwerking met boa's."

Drukte
Limburgse steden hebben geen oproep hoeven doen niet meer naar de binnenstad te komen vanwege de drukte. Dat gebeurde wel in Eindhoven. Ook in Amsterdam is het op sommige plaatsen druk. In de Kalverstraat en Nieuwendijk heeft de gemeente om die reden eenrichtingsverkeer ingesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen