Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Heropening winkels zorgt voor zaterdagdrukte

Geplaatst opzaterdag 1 mei 2021 - 16:36

De eerste zaterdag dat er weer 'gewoon' geshopt kan worden, is het gezellig druk in steden als Maastricht, Roermond, Venlo en Heerlen.

In Belgiƫ en Duitsland is het zaterdag de Dag van de Arbeid, en die dag trekken Belgen en Duitsers er traditiegetrouw op uit.

Winkelen
Het is het eerste weekend dat er weer gewinkeld kan worden in niet-essentiƫle winkels zoals kleding- en schoenenzaken zonder afspraak na de versoepeling van de coronamaatregelen. Wel gelden er voorwaarden. Zo is er een maximaal aantal bezoekers toegestaan per 25 vierkante meter.

L1

Maatregelen
Verder hebben steden ook de nodige maatregelen getroffen zoals looplijnen en informatieborden. In Venlo zijn verkeersregelaars ingezet om de bezoekersstroom te spreiden naar verschillende parkeergarages in de stad. Verder trokken ook veel kooptoeristen naar Designer Outlet in Roermond. De wachttijden in het merkendorp liepen bij sommige winkels op tot enkele uren.

Fer Traugott

Lees ook: Coronamaatregelen in binnenstad Maastricht verlengd

Gezellig vol
Een woordvoerder van winkeliersvereniging INretail zegt dat het gezellig vol is in de winkelgebieden van steden als Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Groningen, Assen en Arnhem. Bij bepaalde winkels staan rijen met wachtende klanten die met behulp van stickers, linten of dranghekken gecontroleerd naar binnen kunnen. "Het lijkt allemaal goed op orde. Er is ook een goede samenwerking met boa's."

Drukte
Limburgse steden hebben geen oproep hoeven doen niet meer naar de binnenstad te komen vanwege de drukte. Dat gebeurde wel in Eindhoven. Ook in Amsterdam is het op sommige plaatsen druk. In de Kalverstraat en Nieuwendijk heeft de gemeente om die reden eenrichtingsverkeer ingesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen