Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Heel Maastricht van boven bekijken'

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 17:21

De rooftopbar bovenop het Eiffelgebouw in het centrum van Maastricht is donderdag geopend.

Het doel van mede-eigenaar Rob Dresen was om voor kunstbeurs TEFAF open te gaan, maar dat is niet gelukt. Dat hield mensen donderdag niet tegen om een kijkje te gaan nemen.

Een bezoeker van de bar is onder de indruk: "Heel Maastricht van boven bekijken."

Beleving
Maastricht is niet de enige plaats met een rooftopbar. "Er zijn genoeg daken voor een rooftopbar, maar we moeten nog de vastgoedeigenaren mee hebben", zegt Tom Sieben, eigenaar van een rooftopbar in Heerlen. Binnen enkele jaren komen er volgens hem veel meer restaurants op grote hoogte bij. Sieben heeft een restaurant op de vijfde verdieping met uitzicht op Heerlen. "Mensen moeten het ontdekken en verrast worden door het uitzicht."

Groei
Hij bevestigt het geringe aantal van dit soort restaurants. De wil van horecaondernemers is er en hij ziet een groei in het aantal gasten. Dat is misschien een reden dat ondernemer Rob Dresen met zijn compagnon donderdag een rooftopbar in Maastricht heeft geopend.

Panoramisch
Donderdag kwamen nieuwsgierigen met de lift naar het dak om te kijken naar het panoramische uitzicht van Maastricht. De eerste reacties van de gasten zijn positief. Mensen maken selfies met Maastricht op de achtergrond en genieten vooral van het mooie weer, al stond er wel een aardig windje, maar je zit niet voor niks op een dak van een groot gebouw.

Lees ook: Eerste rooftopbar in Maastricht opent deuren

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen