Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Heel Maastricht van boven bekijken'

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 17:21

De rooftopbar bovenop het Eiffelgebouw in het centrum van Maastricht is donderdag geopend.

Het doel van mede-eigenaar Rob Dresen was om voor kunstbeurs TEFAF open te gaan, maar dat is niet gelukt. Dat hield mensen donderdag niet tegen om een kijkje te gaan nemen.

Een bezoeker van de bar is onder de indruk: "Heel Maastricht van boven bekijken."

Beleving
Maastricht is niet de enige plaats met een rooftopbar. "Er zijn genoeg daken voor een rooftopbar, maar we moeten nog de vastgoedeigenaren mee hebben", zegt Tom Sieben, eigenaar van een rooftopbar in Heerlen. Binnen enkele jaren komen er volgens hem veel meer restaurants op grote hoogte bij. Sieben heeft een restaurant op de vijfde verdieping met uitzicht op Heerlen. "Mensen moeten het ontdekken en verrast worden door het uitzicht."

Groei
Hij bevestigt het geringe aantal van dit soort restaurants. De wil van horecaondernemers is er en hij ziet een groei in het aantal gasten. Dat is misschien een reden dat ondernemer Rob Dresen met zijn compagnon donderdag een rooftopbar in Maastricht heeft geopend.

Panoramisch
Donderdag kwamen nieuwsgierigen met de lift naar het dak om te kijken naar het panoramische uitzicht van Maastricht. De eerste reacties van de gasten zijn positief. Mensen maken selfies met Maastricht op de achtergrond en genieten vooral van het mooie weer, al stond er wel een aardig windje, maar je zit niet voor niks op een dak van een groot gebouw.

Lees ook: Eerste rooftopbar in Maastricht opent deuren

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen