Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Harde clash tussen burgemeester en Jos van Rey

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 9:51

Burgemeester Rianne Donders van Roermond is donderdagavond tijdens een vergadering de confrontatie aangegaan met Jos van Rey.

Ze voelde zich genoodzaakt om de hamer te gebruiken om Van Rey de mond te snoeren. Dat is te zien in een filmpje dat het raadslid van de Liberale Volkspartij Roermond zelf op Facebook heeft gedeeld.

Hamer
De clash ontstond na urenlang vergaderen, waarbij oppositie en coalitie elkaar weinig ruimte gaven, weet De Limburger. Rond middernacht wilde de LVR, bij monde van Van Rey, verder debatteren. Daar had de burgemeester schoon genoeg van. Dat liet ze blijken door met de voorzittershamer te slaan.

Provoceren
"U zegt even niks meer", reageert burgemeester Donders fel op de 73-jarige politicus. "Ik heb de hamer in de vijftien jaar dat ik burgemeester ben nu twee keer gebruikt. Dat record staat dankzij u op twee." Volgens haar had de inbreng van Van Rey niets meer te maken met een standpunt. "Wat u nu doet is provoceren en dat kunt u heel erg goed. Daar bent u ook succesvol in." Als Van Rey haar wil interrumperen, zegt ze vingerwijzend naar hem: "U bent stil".

Gewaarschuwd
Daarmee was de kous nog niet af, want Van Rey bleef volhouden dat hij recht heeft om een reactie te geven. "U mag niks", aldus Donders. Vervolgens slaat ze voor de derde keer met de hamer. "U bent nu gewaarschuwd." De burgemeester houdt voet bij stuk en kan uiteindelijk haar punt maken. Ze schorst daarna de bijna zes uur durende vergadering.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen