Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Grottenreplica Nachtwacht onthuld na restauratie

Geplaatst opvrijdag 21 juni 2019 - 17:38

De restauratie van het kopie van Nachtwacht in de grotten van de Zonneberg in Maastricht is klaar.

Na maanden van restauratiewerkzaamheden is het werk hersteld. Vrijdag werd dat gevierd met een verrassing voor de genodigden. Het nachtwachtgilde uit Berg en Terblijt had zich voor de kopie in de grot opgesteld.

Museum
Rond 1900 tekende kunstenaar Jules Sondeijker met houtskool de beroemde Nachtwacht van Rembrandt na in het ondergrondse museum dat daar werd ingericht. Jarenlang was het beschermd tegen indringers door een poort. Maar toen graafmachines van de ENCI heel dichtbij kwamen en een gat maakten, konden grotlopers vanuit de groeve het museum binnendringen. De trots van het museum werd bekrast en raakte zwaar beschadigd.

Video: L1

Toerisme
Omdat het twintig minuten lopen is van de ingang van de Zonneberg grot naar het ondergrondse museum aan de oostzijde, is een bezoek aan de Nachtwacht niet opgenomen in de standaard grotwandeling voor toeristen. Er komen daarom ook nieuwe, drie uur durende grotwandelingen, die ook langs het museum met Nachtwacht zullen voeren.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen