Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Groot gat geknipt in hek leeuwenverblijf Mondo Verde

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 5:55

Een opmerkelijk voorval in themapark Mondo Verde. Vandalen hebben daar flinke gaten geknipt in twee hekwerken van het leeuwenverblijf.

Dat meldt het Landgraafse attractiepark. Er zijn geen roofdieren ontsnapt.

Video: L1

Anderhalve meter
De gaten werden op zondag 13 oktober rond 8:00 uur 's ochtends opgemerkt door een medewerker van park. In het hek dat direct aan het leeuwenverblijf grenst bleek een gat van liefst anderhalve meter hoogte te zitten. Ook het hek dat ervoor zorgt dat het publiek op veilig afstand blijft, werd vernield.

Leeuwen tellen
Doordat de beesten de nacht doorbrengen in een nachtverblijf, heeft geen van de leeuwen kans gezien te ontsnappen. Voor de zekerheid heeft het personeel nog even de leeuwen in het nachtverblijf geteld, om helemaal zeker te weten dat er geen grote kat vandoor was gegaan.

Geen aanhouding
Mondo Verde geeft aan niet te weten wat de achterliggende gedachte voor het vernielen van de hekwerken is. Er is niemand aangehouden. De politie heeft wel proces verbaal opgemaakt.

Schrik
Erico Goedhart, hoofd dierenverzorging van Mondo Verde, laat in de L1 Nieuwsshow weten dat hij 'behoorlijk geschrokken' was. "Je vraagt je af wat iemand bezielt om zoiets te doen." Hij vertelt dat een beveiligingsbedrijf het park meerdere malen per nacht bezoekt en controleert. "Het terrein is ontzettend groot, 24 hectare. Als je ergens achter een boom over een hek klimt om het terrein te kunnen bereiken, dan wordt dat niet altijd opgemerkt." Nu hangen er op dit stuk geen camera's, zegt hij. "Dat zal nu wel veranderen."

Veilig gevoel
Het hek hebben is dezelfde ochtend gerepareerd en is ook veilig. De leeuwen konden ook weer naar buiten. "Maar het was schrikken voor iedereen. Wat ons in ieder geval een veilig gevoel geeft, is dat het protocol met betrekking tot veiligheid van onze roofdieren werkt. Diverse strategische plekken worden 's ochtends meteen gecontroleerd door de eerste persoon die aanwezig is", aldus de dierenverzorger.

Dierentuinencommissie
Goedhart licht toe dat het nieuws bewust niet eerder naar buiten is gebracht. "Eerst hebben we de politie en de dierentuinencommissie, die onze vergunning verstrekt, op de hoogte gesteld en gewacht op een reactie. Daarna hebben we het pas in de media gebracht."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen