Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Groot gat geknipt in hek leeuwenverblijf Mondo Verde

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 5:55

Een opmerkelijk voorval in themapark Mondo Verde. Vandalen hebben daar flinke gaten geknipt in twee hekwerken van het leeuwenverblijf.

Dat meldt het Landgraafse attractiepark. Er zijn geen roofdieren ontsnapt.

Video: L1

Anderhalve meter
De gaten werden op zondag 13 oktober rond 8:00 uur 's ochtends opgemerkt door een medewerker van park. In het hek dat direct aan het leeuwenverblijf grenst bleek een gat van liefst anderhalve meter hoogte te zitten. Ook het hek dat ervoor zorgt dat het publiek op veilig afstand blijft, werd vernield.

Leeuwen tellen
Doordat de beesten de nacht doorbrengen in een nachtverblijf, heeft geen van de leeuwen kans gezien te ontsnappen. Voor de zekerheid heeft het personeel nog even de leeuwen in het nachtverblijf geteld, om helemaal zeker te weten dat er geen grote kat vandoor was gegaan.

Geen aanhouding
Mondo Verde geeft aan niet te weten wat de achterliggende gedachte voor het vernielen van de hekwerken is. Er is niemand aangehouden. De politie heeft wel proces verbaal opgemaakt.

Schrik
Erico Goedhart, hoofd dierenverzorging van Mondo Verde, laat in de L1 Nieuwsshow weten dat hij 'behoorlijk geschrokken' was. "Je vraagt je af wat iemand bezielt om zoiets te doen." Hij vertelt dat een beveiligingsbedrijf het park meerdere malen per nacht bezoekt en controleert. "Het terrein is ontzettend groot, 24 hectare. Als je ergens achter een boom over een hek klimt om het terrein te kunnen bereiken, dan wordt dat niet altijd opgemerkt." Nu hangen er op dit stuk geen camera's, zegt hij. "Dat zal nu wel veranderen."

Veilig gevoel
Het hek hebben is dezelfde ochtend gerepareerd en is ook veilig. De leeuwen konden ook weer naar buiten. "Maar het was schrikken voor iedereen. Wat ons in ieder geval een veilig gevoel geeft, is dat het protocol met betrekking tot veiligheid van onze roofdieren werkt. Diverse strategische plekken worden 's ochtends meteen gecontroleerd door de eerste persoon die aanwezig is", aldus de dierenverzorger.

Dierentuinencommissie
Goedhart licht toe dat het nieuws bewust niet eerder naar buiten is gebracht. "Eerst hebben we de politie en de dierentuinencommissie, die onze vergunning verstrekt, op de hoogte gesteld en gewacht op een reactie. Daarna hebben we het pas in de media gebracht."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen