Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Groot gat geknipt in hek leeuwenverblijf Mondo Verde

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 5:55

Een opmerkelijk voorval in themapark Mondo Verde. Vandalen hebben daar flinke gaten geknipt in twee hekwerken van het leeuwenverblijf.

Dat meldt het Landgraafse attractiepark. Er zijn geen roofdieren ontsnapt.

Video: L1

Anderhalve meter
De gaten werden op zondag 13 oktober rond 8:00 uur 's ochtends opgemerkt door een medewerker van park. In het hek dat direct aan het leeuwenverblijf grenst bleek een gat van liefst anderhalve meter hoogte te zitten. Ook het hek dat ervoor zorgt dat het publiek op veilig afstand blijft, werd vernield.

Leeuwen tellen
Doordat de beesten de nacht doorbrengen in een nachtverblijf, heeft geen van de leeuwen kans gezien te ontsnappen. Voor de zekerheid heeft het personeel nog even de leeuwen in het nachtverblijf geteld, om helemaal zeker te weten dat er geen grote kat vandoor was gegaan.

Geen aanhouding
Mondo Verde geeft aan niet te weten wat de achterliggende gedachte voor het vernielen van de hekwerken is. Er is niemand aangehouden. De politie heeft wel proces verbaal opgemaakt.

Schrik
Erico Goedhart, hoofd dierenverzorging van Mondo Verde, laat in de L1 Nieuwsshow weten dat hij 'behoorlijk geschrokken' was. "Je vraagt je af wat iemand bezielt om zoiets te doen." Hij vertelt dat een beveiligingsbedrijf het park meerdere malen per nacht bezoekt en controleert. "Het terrein is ontzettend groot, 24 hectare. Als je ergens achter een boom over een hek klimt om het terrein te kunnen bereiken, dan wordt dat niet altijd opgemerkt." Nu hangen er op dit stuk geen camera's, zegt hij. "Dat zal nu wel veranderen."

Veilig gevoel
Het hek hebben is dezelfde ochtend gerepareerd en is ook veilig. De leeuwen konden ook weer naar buiten. "Maar het was schrikken voor iedereen. Wat ons in ieder geval een veilig gevoel geeft, is dat het protocol met betrekking tot veiligheid van onze roofdieren werkt. Diverse strategische plekken worden 's ochtends meteen gecontroleerd door de eerste persoon die aanwezig is", aldus de dierenverzorger.

Dierentuinencommissie
Goedhart licht toe dat het nieuws bewust niet eerder naar buiten is gebracht. "Eerst hebben we de politie en de dierentuinencommissie, die onze vergunning verstrekt, op de hoogte gesteld en gewacht op een reactie. Daarna hebben we het pas in de media gebracht."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen