Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Gratis bezorgservice voor winkeliers

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 19:52

Demarrage Fietskoeriers Venlo wil de winkeliers van Venlo, Blerick en Tegelen een hart onder de riem steken met een bezorgservice.

De koeriers bieden hun diensten gratis aan.

Stinken
In principe vervoeren de mannen alle pakketjes als het maar 'non food' is. "Want anders gaan de tassen naar eten stinken, bijvoorbeeld zalm. En we vervoeren ook medicijnen dat is niet fijn met eten. Komt ook bij dat eten binnen een kort tijd geleverd moet worden, dat doen wij niet."

Video: L1

Schaamte
Het aantal pakketjes dat rondgebracht wordt is met zo'n 15 per dag nog wat aan de magere kant. Volgens fietskoerier Rene Winter komt dat ook omdat mensen zich schamen om gebruik te maken van de gratis service. "Sommige mensen zijn verlegen om hulp te vragen aan ons. Ze schamen zich."

Maatregelen
De koeriers moeten zich aan de geldende regels houden en dus ook anderhalve meter afstand houden. "We zetten het pakketje voor de deur neer en nemen dan twee meter afstand van de klant. Die pakt het pakketje dan. Nee, we kunnen de klant niet laten ondertekenen voor ontvangt. Het is allemaal op basis van vertrouwen."

De gratis dienst wordt aangeboden zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten