Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Gevecht tussen Hamilton en Verstappen dient zich aan

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 20:55

De Grote Prijs van Singapore is op voorhand een kolfje naar de hand van Red Bull-coureur Max Verstappen. F1-analist Xavier Maassen hoopt op een episch duel met wereldkampioen Lewis Hamilton.

"Verstappen heeft het goed voor elkaar en doet het in Singapore altijd goed, maar als we naar de statistieken kijken zou Hamilton theoretisch gezien iets beter voor de dag moeten komen", aldus Maassen.

Gevecht
Mercedes-coureur Hamilton won de laatste drie jaar op het stratencircuit, waar de race in het donker wordt verreden. "Mercedes is weer favoriet", vindt Maassen. "Die gaan ook erg goed op de circuits waar meer downforce wordt gevraagd. Ik hoop dat we een herhaling krijgen van de race in Hongarije: het gevecht tussen Hamilton en Verstappen." De kemphanen waren tijdens die race rondenlang met elkaar in de slag.

Red Bull al jaren sterk
Het draaien en keren op het krappe circuit in de stadstaat is desalniettemin in het voordeel van het team van Verstappen, Red Bull Racing. "Het circuit is zeker niet slecht voor Red Bull, ze hebben er erg goed gescoord. Je hebt er veel downforce nodig: minder topsnelheid, maar vooral goede snelheid door de bochten. Daar is de Red Bull al jaren heel sterk in", stelt Maassen.

Ferrari-sandwich
Ferrari-coureur Charles Leclerc won de twee meest recente Formule 1-races, in België en Italië, maar de Italiaanse renstal komt doorgaans minder goed voor de dag op de circuits waar topsnelheid minder belangrijk is. Twee jaar geleden reden de rode bolides tot overmaat van ramp gebroederlijk Verstappen nog vóór de eerste bocht van de baan. "Maar toen regende het", zegt Maassen over de 'Ferrari-sandwich'. "Vorig jaar ging het gelukkig een stukje beter en hadden we ook een heel mooie race daar."

Speciaal beeld
Maassen is in ieder geval fan van de nachtrace. "Het is eigenlijk overal smal, met die vangrail dicht op de baan. Het geeft wel een speciaal beeld. Normaal heb je hoogbeveiligde circuits met grote uitloopzones. Stratencircuits hebben iets speciaals, rijders vinden het ook mooi. Rijders die goed in hun vel zitten, scoren hier ook beter. Iedere fout wordt genadeloos afgestraft."

De race in Singapore begint zondag om 14:10 uur Nederlandse tijd. De grand prix is dan live te volgen via L1 Radio én de liveblog op 1Limburg.nl.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen