Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Geul kan in de winter opnieuw keihard toeslaan'

Geplaatst opzondag 17 oktober 2021 - 8:00

Er zijn meer en snellere maatregelen nodig om ernstige overstromingen van de Geul in de toekomst te voorkomen of te beperken. Dat vindt stichting Ark Natuurontwikkeling.

De stichting is al vele jaren in het Heuvelland bezig om het gebied klimaatproof te maken.

Afvoer
De stichting probeert meer landbouwgronden om te vormen tot nieuwe natuur, bos of natte weilanden. Ook worden er drainagebuizen verwijderd waarmee vroeger het hemelwater snel kon worden afgevoerd. Een andere maatregel die binnenkort op het programma staat is het uitgraven van een oude meander van de Geul bij Partij. Hierdoor krijg de rivier meer ruimte om het water te bergen.

Nieuwe bril
Volgens Hettie Meertens van de stichting kan het natuurgeweld de komende maanden weer keihard toeslaan. "Het kan van de winter weer net zo erg worden als wat we gehad hebben half juli. Je weet het niet." Volgens haar is het dus nodig om nu meer tempo te maken bij allerlei plannen en idee├źn die al tientallen jaren bekend zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen