Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Gesloten escaperoom gaat online om te overleven

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 19:26

Ook de escaperooms hebben hun deuren gesloten vanwege het coronavirus. Groepen die in een kleine ruimte puzzels oplossen; dat zal de komende maanden niet gaan gebeuren, is de verwachting.

Toch blijft de branche creatief en komen er steeds meer online escaperooms.

Digitaal
"De meeste collega's zitten echt met hun handen in het haar", vertelt Rik Prinsen. Hij is eigenaar van een oude bioscoop in Valkenburg met daarin meerdere escaperooms. Na de noodgedwongen sluiting bedacht hij vrij snel een digitale escaperoom. "Deze digitale variant zorgt er eigenlijk voor dat ik het financieel twee maanden langer kan volhouden in deze tijd", geeft de ondernemer aan. "Deelnemers betalen 13 euro, waarvan ééntje in de pot gaat", vertelt hij. "Met het overige geld kan ik de puzzels creëren en een deel van de vaste kosten betalen."

Video: L1

Boek
"De digitale escaperoom is eigenlijk een boek", aldus Prinsen. "Je volgt een verhaallijn en gedurende het verhaal kom je puzzels tegen." De puzzels zijn niet één, twee drie op te lossen, erkent ook deelneemster Niña van Dijk. "Er zitten echt vraagstukken bij waarbij ik 's nachts nog lag na te denken", vertelt de deelneemster, die het overigens wel schopte tot de finale.

Succes
Met bijna vierhonderd deelnemers aan de eerste digitale escaperoom mag Prinsen wel spreken van een succes. De tweede digitale escaperoom staat inmiddels online en daar zijn de fans blij mee. "Ik ben meteen weer begonnen met deel twee", vertelt van Dijk. "Het leuke is dat je ook later kunt instappen, als je maar op tijd klaar bent voor de deadline."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen