Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Gemeente Maastricht kan megaloods tegenhouden'

Geplaatst opdinsdag 31 augustus 2021 - 22:50

Volgens het buurtnetwerk van de Maastrichtse wijk Limmel kan de gemeente de komst van een geplande megaloods blokkeren.

Volgens het buurtnetwerk dat zelf met behulp van juristen en een voormalig stadsontwikkelaar onderzoek deed, kan de vergunning voor het plan van de loods afgekeurd worden door het college.

Bestemmingsplan
In het bestemmingsplan uit 2013 staat namelijk dat het college eisen kan stellen aan onder andere de bouwhoogte en de oppervlakte, maar ook kan voorkomen dat woon- en leefklimaat in de buurt wordt aangetast.

Video RTV Maastricht

"Volgens dit bestemmingsplan kan het dus nooit zo zijn dat hier een megaloods komt", zegt voorzitter Chris Meys. "Het kunnen maximaal dertig kleine loodsjes zijn, want zo is het omschreven in het bestemmingsplan." De maximale hoogte van die loodsen zou dan tien meter zijn en tussen de gebouwen moeten wegen lopen. "De vraag is of het dan financieel rendabel is voor Leeyen", aldus Meys.

Volgens het buurtnetwerk is het dan uiteindelijk de keuze aan Leeyen of hij kleine loodsen wil plaatsen, ervoor kiest om er toch woningen te zetten of de grond verkoopt.

Lees ook: Wethouder: 'Wisseling eigenaar grond Limmel erg onverwacht'

Dinsdagavond zit het buurtnetwerk met een gedeelte van het college om tafel om verder te praten. Zeven september wordt het plan vervroegd besproken in de gemeenteraad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen