Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Geen Alpe d'HuZes, maar 66 keer de Daalhemmerberg

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2020 - 18:35

Het evenement Alpe d'HuZes kon dit jaar door de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden. Een aantal sportievelingen liet deze bijzondere dag echter niet zomaar voorbij gaan. Ze organiseerden in Valkenburg hun eigen uitdaging.

In totaal beklommen de wielrenners 66 keer de Daalhemmerberg. In eerste instantie was het de bedoeling om de Cauberg op te rijden. Dit was door werkzaamheden op de bekende wielerberg niet mogelijk.

Kaarsje voor Maud
Naast wielrenners was er ook een aantal wandelaars dat de beklimming meerdere keren overwon. Eén hen was Maud van Loo. Andere deelnemers hadden voor de 28-jarige Valkenburgse onder aan de berg een kaarsje ontstoken, omdat Maud op dit moment zelf bezig is met een gevecht tegen kanker.

Borstkanker
Een aantal jaren geleden liep ze in Frankrijk samen met haar vader de echte Alpe d'HuZes. Zij deed dat voor een goede vriend van haar vader. In het jaar erop werd bij haar borstkanker geconstateerd. Na de behandeling van deze ziekte liep ze uit dankbaarheid de tocht in de alpen opnieuw.

Ziekte is teruggekeerd
De vreugde was echter van korte duur. Tijdens een controle kreeg ze te horen dat de ziekte was teruggekeerd. Ditmaal in een ernstigere vorm dan voorheen. "Ik plaatste op mijn Facebook en Instagram dat ik de berg had opgelopen en dat ik kerngezond was. Alleen bleek een half jaar later dat ik uitgezaaide borstkanker had."

Niet opgeven
Aan opgeven denkt Maud geen moment. Vol goede moed probeert ze de ziekte zo goed als het kan te bestrijden. "Ik blijf positief en ik hoop dat de behandelingen aanslaan en dat ik er volgend jaar in Frankrijk weer bij kan zijn."

Naast sportieve voldoening bracht de actie ook nog geld voor de KWF Kankerbestrijding op. Reeds eerdere donaties en spontane bijdragen van voorbijgangers leverden een bedrag van ruim 2.000 euro op.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen