Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Geen Alpe d'HuZes, maar 66 keer de Daalhemmerberg

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2020 - 18:35

Het evenement Alpe d'HuZes kon dit jaar door de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden. Een aantal sportievelingen liet deze bijzondere dag echter niet zomaar voorbij gaan. Ze organiseerden in Valkenburg hun eigen uitdaging.

In totaal beklommen de wielrenners 66 keer de Daalhemmerberg. In eerste instantie was het de bedoeling om de Cauberg op te rijden. Dit was door werkzaamheden op de bekende wielerberg niet mogelijk.

Kaarsje voor Maud
Naast wielrenners was er ook een aantal wandelaars dat de beklimming meerdere keren overwon. Eén hen was Maud van Loo. Andere deelnemers hadden voor de 28-jarige Valkenburgse onder aan de berg een kaarsje ontstoken, omdat Maud op dit moment zelf bezig is met een gevecht tegen kanker.

Borstkanker
Een aantal jaren geleden liep ze in Frankrijk samen met haar vader de echte Alpe d'HuZes. Zij deed dat voor een goede vriend van haar vader. In het jaar erop werd bij haar borstkanker geconstateerd. Na de behandeling van deze ziekte liep ze uit dankbaarheid de tocht in de alpen opnieuw.

Ziekte is teruggekeerd
De vreugde was echter van korte duur. Tijdens een controle kreeg ze te horen dat de ziekte was teruggekeerd. Ditmaal in een ernstigere vorm dan voorheen. "Ik plaatste op mijn Facebook en Instagram dat ik de berg had opgelopen en dat ik kerngezond was. Alleen bleek een half jaar later dat ik uitgezaaide borstkanker had."

Niet opgeven
Aan opgeven denkt Maud geen moment. Vol goede moed probeert ze de ziekte zo goed als het kan te bestrijden. "Ik blijf positief en ik hoop dat de behandelingen aanslaan en dat ik er volgend jaar in Frankrijk weer bij kan zijn."

Naast sportieve voldoening bracht de actie ook nog geld voor de KWF Kankerbestrijding op. Reeds eerdere donaties en spontane bijdragen van voorbijgangers leverden een bedrag van ruim 2.000 euro op.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen