Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Geen Alpe d'HuZes, maar 66 keer de Daalhemmerberg

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2020 - 18:35

Het evenement Alpe d'HuZes kon dit jaar door de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden. Een aantal sportievelingen liet deze bijzondere dag echter niet zomaar voorbij gaan. Ze organiseerden in Valkenburg hun eigen uitdaging.

In totaal beklommen de wielrenners 66 keer de Daalhemmerberg. In eerste instantie was het de bedoeling om de Cauberg op te rijden. Dit was door werkzaamheden op de bekende wielerberg niet mogelijk.

Kaarsje voor Maud
Naast wielrenners was er ook een aantal wandelaars dat de beklimming meerdere keren overwon. Eén hen was Maud van Loo. Andere deelnemers hadden voor de 28-jarige Valkenburgse onder aan de berg een kaarsje ontstoken, omdat Maud op dit moment zelf bezig is met een gevecht tegen kanker.

Borstkanker
Een aantal jaren geleden liep ze in Frankrijk samen met haar vader de echte Alpe d'HuZes. Zij deed dat voor een goede vriend van haar vader. In het jaar erop werd bij haar borstkanker geconstateerd. Na de behandeling van deze ziekte liep ze uit dankbaarheid de tocht in de alpen opnieuw.

Ziekte is teruggekeerd
De vreugde was echter van korte duur. Tijdens een controle kreeg ze te horen dat de ziekte was teruggekeerd. Ditmaal in een ernstigere vorm dan voorheen. "Ik plaatste op mijn Facebook en Instagram dat ik de berg had opgelopen en dat ik kerngezond was. Alleen bleek een half jaar later dat ik uitgezaaide borstkanker had."

Niet opgeven
Aan opgeven denkt Maud geen moment. Vol goede moed probeert ze de ziekte zo goed als het kan te bestrijden. "Ik blijf positief en ik hoop dat de behandelingen aanslaan en dat ik er volgend jaar in Frankrijk weer bij kan zijn."

Naast sportieve voldoening bracht de actie ook nog geld voor de KWF Kankerbestrijding op. Reeds eerdere donaties en spontane bijdragen van voorbijgangers leverden een bedrag van ruim 2.000 euro op.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen