Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Geen Alpe d'HuZes, maar 66 keer de Daalhemmerberg

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2020 - 18:35

Het evenement Alpe d'HuZes kon dit jaar door de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden. Een aantal sportievelingen liet deze bijzondere dag echter niet zomaar voorbij gaan. Ze organiseerden in Valkenburg hun eigen uitdaging.

In totaal beklommen de wielrenners 66 keer de Daalhemmerberg. In eerste instantie was het de bedoeling om de Cauberg op te rijden. Dit was door werkzaamheden op de bekende wielerberg niet mogelijk.

Kaarsje voor Maud
Naast wielrenners was er ook een aantal wandelaars dat de beklimming meerdere keren overwon. Eén hen was Maud van Loo. Andere deelnemers hadden voor de 28-jarige Valkenburgse onder aan de berg een kaarsje ontstoken, omdat Maud op dit moment zelf bezig is met een gevecht tegen kanker.

Borstkanker
Een aantal jaren geleden liep ze in Frankrijk samen met haar vader de echte Alpe d'HuZes. Zij deed dat voor een goede vriend van haar vader. In het jaar erop werd bij haar borstkanker geconstateerd. Na de behandeling van deze ziekte liep ze uit dankbaarheid de tocht in de alpen opnieuw.

Ziekte is teruggekeerd
De vreugde was echter van korte duur. Tijdens een controle kreeg ze te horen dat de ziekte was teruggekeerd. Ditmaal in een ernstigere vorm dan voorheen. "Ik plaatste op mijn Facebook en Instagram dat ik de berg had opgelopen en dat ik kerngezond was. Alleen bleek een half jaar later dat ik uitgezaaide borstkanker had."

Niet opgeven
Aan opgeven denkt Maud geen moment. Vol goede moed probeert ze de ziekte zo goed als het kan te bestrijden. "Ik blijf positief en ik hoop dat de behandelingen aanslaan en dat ik er volgend jaar in Frankrijk weer bij kan zijn."

Naast sportieve voldoening bracht de actie ook nog geld voor de KWF Kankerbestrijding op. Reeds eerdere donaties en spontane bijdragen van voorbijgangers leverden een bedrag van ruim 2.000 euro op.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen