Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: GaiaZOO geeft inkijkje in romantiek dierenrijk

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 10:12

Op Valentijnsdag viert romantiek hoogtij. Geliefden leggen elkaar op de dag van de liefde eens extra in de watten. Dierentuin GaiaZOO heeft een video geplaatst om een inkijkje te geven hoe het zit met de romantiek in het dierenrijk.

Zo is te zien dat er dieren wonen die hun leven lang met één partner doorbrengen, maar er zijn ook beesten die liever een harem hebben.

Harem
De bosrendieren leven bijvoorbeeld in harems. Zo is er één dominant mannetje die een groep van meerdere vrouwtjes leidt. Ook de muskusossen en gorilla's houden er meerdere vrouwtjes op na. Met name bij de apen gaat het er soms heftig aan toe. Om de dames te imponeren, moeten mannetjesgorilla's flink met elkaar op de vuist gaan.

Solitair
In de dierentuin in Kerkrade leven ook dieren die genoegen nemen met een partner voor het leven. Kraanvogels en ooievaars bijvoorbeeld. Ook zijn er dieren die solitair zijn. Dat wil zeggen dat ze elkaar alleen opzoeken voor de voortplanting. Maar aangezien de Braziliaanse tapirs en lynxen, die in het wild solitair zijn, in de dierentuin op elkaars lip zitten, moeten de mannetjes en vrouwtjes toch hun hele leven samen doorbrengen.

Geen romantiek
In het verblijf van de struisvogels valt maar weinig romantiek te bespeuren. Aangezien er geen mannetje in Kerkrade woont, zitten struisvogeldames op Valentijnsdag zonder date. Tenzij het ze het met elkaar heel gezellig kunnen maken.

Video: YouTube

Speeddate
Niet alleen bij GaiaZOO wordt uitgebreid stilgestaan bij Valentijnsdag. Ook bij attractiepark Toverland in Sevenum wordt de dag van de liefde gevierd. Vrijgezellen kunnen zich sinds donderdag aanmelden voor een speeddate in de nieuwe achtbaan. In het aanmeldformulier wordt onder andere gevraagd naar persoonlijke eigenschappen en hobby’s. "Op basis hiervan worden de deelnemers aan diverse partners gekoppeld", legt communicatiemanager Tessa Maessen. De razendsnelle dates vinden op 30 maart plaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen