Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: GaiaZOO geeft inkijkje in romantiek dierenrijk

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 10:12

Op Valentijnsdag viert romantiek hoogtij. Geliefden leggen elkaar op de dag van de liefde eens extra in de watten. Dierentuin GaiaZOO heeft een video geplaatst om een inkijkje te geven hoe het zit met de romantiek in het dierenrijk.

Zo is te zien dat er dieren wonen die hun leven lang met één partner doorbrengen, maar er zijn ook beesten die liever een harem hebben.

Harem
De bosrendieren leven bijvoorbeeld in harems. Zo is er één dominant mannetje die een groep van meerdere vrouwtjes leidt. Ook de muskusossen en gorilla's houden er meerdere vrouwtjes op na. Met name bij de apen gaat het er soms heftig aan toe. Om de dames te imponeren, moeten mannetjesgorilla's flink met elkaar op de vuist gaan.

Solitair
In de dierentuin in Kerkrade leven ook dieren die genoegen nemen met een partner voor het leven. Kraanvogels en ooievaars bijvoorbeeld. Ook zijn er dieren die solitair zijn. Dat wil zeggen dat ze elkaar alleen opzoeken voor de voortplanting. Maar aangezien de Braziliaanse tapirs en lynxen, die in het wild solitair zijn, in de dierentuin op elkaars lip zitten, moeten de mannetjes en vrouwtjes toch hun hele leven samen doorbrengen.

Geen romantiek
In het verblijf van de struisvogels valt maar weinig romantiek te bespeuren. Aangezien er geen mannetje in Kerkrade woont, zitten struisvogeldames op Valentijnsdag zonder date. Tenzij het ze het met elkaar heel gezellig kunnen maken.

Video: YouTube

Speeddate
Niet alleen bij GaiaZOO wordt uitgebreid stilgestaan bij Valentijnsdag. Ook bij attractiepark Toverland in Sevenum wordt de dag van de liefde gevierd. Vrijgezellen kunnen zich sinds donderdag aanmelden voor een speeddate in de nieuwe achtbaan. In het aanmeldformulier wordt onder andere gevraagd naar persoonlijke eigenschappen en hobby’s. "Op basis hiervan worden de deelnemers aan diverse partners gekoppeld", legt communicatiemanager Tessa Maessen. De razendsnelle dates vinden op 30 maart plaats.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen