Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Gaan de motor van Verstappen helemaal opschroeven'

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 16:17

Waar in de afgelopen weken vooral Ferrari en Mercedes de klok sloegen, hoeven we ons volgens F1-expert Xavier Maassen geen zorgen te maken over de prestaties van Max Verstappen. Hij ziet kansen in de GP van Japan.

"Ik vind het gek dat er de laatste weken zo vaak wordt gezegd, ook door Jos Verstappen, dat het niet goed gaat, dat het voor de toekomst niet goed uitziet", zegt Maassen. "Natuurlijk, Mercedes heeft een kleine stap voorwaarts gezet, Ferrari heeft een hele grote stap voorwaarts gezet. Daardoor lijkt het alsof Red Bull achterblijft, maar ik denk dat het helemaal niet zo slecht gaat. Ze zitten er gewoon bij en moeten in Japan ook voor het podium kunnen rijden."

Downhill-skiër
Het circuit van Suzuka is dit weekeinde het decor van het Formule 1-circus. De baan hoort bij de favorieten van veel coureurs en vooral de s-bochten in de eerste sector spreken tot de verbeelding. "Het is als een skiër die downhill gaat; als je dat eerste poortje niet goed aansnijdt, zit je al klem in de volgende. Hier moet je de juiste flow hebben, daar is de eerste bocht heel belangrijk voor." Vorig jaar reed Verstappen er naar de derde plaats, in 2016 en 2017 werd hij op Suzuka zelfs tweede.

Motor opgeschroefd
Japan is het thuisland van Red Bull's motorleverancier Honda. Dat is volgens Maassen niet alleen feitelijk leuk en aardig, maar kan Verstappen ook daadwerkelijk iets extra's opleveren. "Ik denk dat ze bij Honda de motor helemaal gaan opschroeven. Ze hebben niet voor niets in de vorige races gridpenalty's gepakt, dat is om hier in Japan te gaan schitteren. Voor hun eer is dit een heel belangrijke wedstrijd, in hun thuisland", zegt Maassen over de grand prix in het land van de rijzende zon.

Lees ook: Verstappen is voorbereid op tyfoon: 'Speedboot ligt klaar'

Spannend weekend
Voor Verstappen is de race ook belangrijk met het oog op het komende seizoen, meent Maassen. "Dat is het laatste jaar waarin Verstappen tot jongste wereldkampioen ooit gekroond kan worden. Dat is iets wat Red Bull heel graag wil." Los van de ontwikkeling met het oog op komend seizoen, zijn de topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull op dit moment bijzonder aan elkaar gewaagd. "Kan Ferrari de goede lijn van de laatste wedstrijden doortrekken, of gaat het Mercedes zijn dat het traditioneel goed doet in Suzuka, of kan Red Bull toch nog verrassen met die Honda-motor en het thuisvoordeel?", vraagt Maassen zich af. "Het circuit ligt de Red Bull wel. Het belooft echt een heel spannend weekend te worden."

'Tyfoon niet moeilijk voor Verstappen, wel voor team'
Een voorspelde tyfoon luisterend naar de naam Hagibis kan nog roet in het eten gooien. Mogelijk gaat de hele weekendplanning op de schop. Maassen denkt echter dat Verstappen daar niet wakker van zal liggen. "Voor de coureur valt het mee, die stapt in de auto op het moment dat hij moet rijden en haalt er het beste uit wat er is. Voor het team is het wel heel erg moeilijk: als op vrijdag en zaterdag veel regen valt, maar de race op zondag droog is, dan hebben ze veel minder data en moeten ze gaan kijken naar de simulator die in de fabriek staat, om te gaan gokken wat het beste gaat werken." De race staat voor zondagochtend 07:10 uur Nederlandse tijd op de rol. 1Limburg verzorgt een liveblog.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen