Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Franssen wil zorgen van zich af judoën op EK

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 21:11

Judoka Juul Franssen gaat met gemengde gevoelens naar het EK in Lissabon.

De laatste maanden stonden namelijk vooral in het teken van de zorgelijke toestand van haar vader.

Judo op de tweede plek
Zo is haar vader herstellende van een hersenbloeding. "De laatste maanden heb ik veel op en neer gereden naar Reuver om er voor mijn ouders te zijn. Judo kwam toen even op de tweede plek."

Niet ideaal
Toch heeft de 31-jarige Franssen die in de buurt van Rotterdam woont besloten om toch mee te doen aan het EK op 17 april. "De voorbereiding is misschien niet ideaal maar ik wil het vuur weer even voelen. Mijn ouders steunen mij daarin en dat voelt goed."

Tokio
Voor veel judoka's is het EK het laatste moment om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Maar voor Franssen geldt dat niet. Zij staat zevende op de wereldranglijst en is al aangewezen voor de Olympische Spelen. Het EK is voor haar dan ook niet meer dan een tussenstap richting Tokio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen