Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Frans Pollux geeft 50 optredens op één dag

Geplaatst opzondag 25 oktober 2020 - 17:36

Zanger Frans Pollux geeft zondag vijftig mini-concerten vanuit een buurthuis in Blerick. Voor iedere fan wordt er één lied gezongen.

Het initiatief is noodgedwongen ontstaan vanwege de maatregelen rond het coronavirus.

Mini-concerten
Eerder dit jaar stond Pollux in Carré Amsterdam te spelen voor enkele duizenden toeschouwers. Daar is nu een nieuwe dvd van uitgebracht: Pollux deej Carré. Omdat een presentatie voor het grote publiek er nu niet in zit, heeft hij gekozen voor vijftig mini-concerten. Dit concept paste wel binnen de coronaregels.

De eerste vijftig kopers van zijn nieuwe album, mochten zich melden voor een een-op-een concert. De optredens duren tot zondagavond 20:30 uur.

Video: L1

Voor Pollux is de cirkel nu rond. Hij groeide op in de wijk Vastenoavendkamp en trad er als zevenjarige jongen op. Van het buurthuis Muspelheim in Blerick, naar Carré in Amsterdam en weer terug. "We moesten noodgedwongen een kleine locatie zoeken, en toen dacht ik dat het wel leuk zou zijn om helemaal terug te gaan naar het begin", verklaart Pollux zijn keuze.

De fans zijn in ieder geval enthousiast over de miniconcerten. "Dit is veel persoonlijker. Zo leer je iemand nog beter kennen dan in zo'n groot theater", zegt een vrouw na afloop. Ze was zelf aanwezig in Carré en beleefde zondag het miniconcert met haar moeder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen