Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Frans Bauer verrast met Limburgse dialectklassieker

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 6:00

Frans Bauer heeft bezoekers van het Oktoberfeest in Sittard woensdagavond verrast door in het Limburgs te zingen.

De volkszanger zong de bekende evergreen 'Sjeng aon de geng' van Frans Theunisz.

Lees ook: Sjeng aon de Geng succesvolste dialectnummer aller tijden

Limburgs op zijn Bauers
"Ik ga Limburgs zingen", scandeerde Bauer tijdens de Q-Music Foute Party in een van de feestpaviljoenen. Niet veel later startte de instrumentale versie van het succesvolste dialectnummer aller tijden. De feestgangers moesten enige moeite doen om Bauers Limburgse versie van het eerste couplet te verstaan, maar het refrein werd uiteindelijk luidkeels meegezongen.

Een trotse Bauer gooide dan ook zijn heupjes los om daarna door te gaan met een Nederlandstalige versie van Theunisz' parel.

Video: L1

Rammstein
Als Zugabe liet de levensliedzanger zich nog van een hele andere muzikale kant zien. Liefhebbers van Duitse metalmuziek werden op hun wenken bediend met Du Hast van Rammstein. En Bauer kon daarmee op veel sympathie rekenen van de Oktoberfeestgangers.

Video: L1

Lees ook: Frans Bauer neemt videoclip op in Panningse supermarkt

Bauer en Limburg
Frans Bauer krijgt een steeds betere band met het Limburgse, lijkt het wel. Zo geeft hij binnenkort een gratis optreden in een winkel en nam hij zijn recentste videoclip op in een supermarkt in Panningen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen