Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Frans Bauer verrast met Limburgse dialectklassieker

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 6:00

Frans Bauer heeft bezoekers van het Oktoberfeest in Sittard woensdagavond verrast door in het Limburgs te zingen.

De volkszanger zong de bekende evergreen 'Sjeng aon de geng' van Frans Theunisz.

Lees ook: Sjeng aon de Geng succesvolste dialectnummer aller tijden

Limburgs op zijn Bauers
"Ik ga Limburgs zingen", scandeerde Bauer tijdens de Q-Music Foute Party in een van de feestpaviljoenen. Niet veel later startte de instrumentale versie van het succesvolste dialectnummer aller tijden. De feestgangers moesten enige moeite doen om Bauers Limburgse versie van het eerste couplet te verstaan, maar het refrein werd uiteindelijk luidkeels meegezongen.

Een trotse Bauer gooide dan ook zijn heupjes los om daarna door te gaan met een Nederlandstalige versie van Theunisz' parel.

Video: L1

Rammstein
Als Zugabe liet de levensliedzanger zich nog van een hele andere muzikale kant zien. Liefhebbers van Duitse metalmuziek werden op hun wenken bediend met Du Hast van Rammstein. En Bauer kon daarmee op veel sympathie rekenen van de Oktoberfeestgangers.

Video: L1

Lees ook: Frans Bauer neemt videoclip op in Panningse supermarkt

Bauer en Limburg
Frans Bauer krijgt een steeds betere band met het Limburgse, lijkt het wel. Zo geeft hij binnenkort een gratis optreden in een winkel en nam hij zijn recentste videoclip op in een supermarkt in Panningen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen