Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Fotograaf maakt tijdsbeeld Groene Loper

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 21:53

De Maastrichtse fotograaf Bert Janssen is in februari gestart met het maken een fotoserie van het verloop van de nieuwbouw langs de Groene Loper in zijn woonplaats.

"Ik wil een tijdsbeeld maken van de metamorfose van de Groene Loper", aldus de fotograaf. "Dat heb ik destijds ook gedaan met de ondertunneling, ik heb jarenlang bijzondere momenten mogen vastleggen."

Video: L1

Geschiedschrijving
In de tijd van de aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel maakte Janssen honderden foto's van de A2-ondertunneling. "Het was een soort geschiedschrijving, je ziet de verandering en die is ongelofelijk groot", aldus de fotograaf.

Boek en expositie
Het verzoek voor de fotoreeks over de Groene Loper kwam net als vorige keer van Projectbureau A2. "Zij gebruiken mijn foto's in eerste instantie voor de website, publicaties en bijvoorbeeld jaarverslagen", vertelt de fotograaf. Toch heeft Janssen nog andere plannen met de reeks foto's. "Een fotograaf wil natuurlijk het liefste een boek en een expositie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen