Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Fotograaf maakt tijdsbeeld Groene Loper

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 21:53

De Maastrichtse fotograaf Bert Janssen is in februari gestart met het maken een fotoserie van het verloop van de nieuwbouw langs de Groene Loper in zijn woonplaats.

"Ik wil een tijdsbeeld maken van de metamorfose van de Groene Loper", aldus de fotograaf. "Dat heb ik destijds ook gedaan met de ondertunneling, ik heb jarenlang bijzondere momenten mogen vastleggen."

Video: L1

Geschiedschrijving
In de tijd van de aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel maakte Janssen honderden foto's van de A2-ondertunneling. "Het was een soort geschiedschrijving, je ziet de verandering en die is ongelofelijk groot", aldus de fotograaf.

Boek en expositie
Het verzoek voor de fotoreeks over de Groene Loper kwam net als vorige keer van Projectbureau A2. "Zij gebruiken mijn foto's in eerste instantie voor de website, publicaties en bijvoorbeeld jaarverslagen", vertelt de fotograaf. Toch heeft Janssen nog andere plannen met de reeks foto's. "Een fotograaf wil natuurlijk het liefste een boek en een expositie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen