Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Fortuna Sittard heeft eigen dichtbundel

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 15:40

Fortuna Sittard heeft sinds kort een eigen dichtbundel. Trainer Kevin Hofland en technisch directeur Sjors Ultee hebben de eerste bundels in ontvangst genomen. Dat gebeurde op het veld van Fortuna Sittard.

Het boekje is geschreven door Marc Schoutrop uit Herten, in het dagelijks leven leraar én grote fan van de Sittardse club.

Bekende Fortunezen
In de bundel met de titel: 'Geel Groene Glorie' staan 25 gedichten over bekende spelers en trainers van de Sittardse club. Zo worden behalve Ultee en Hofland, ook Mark van Bommel, Mark Diemers, Fernando Ricksen, Wim Koevermans, John Linford en Willy Dullens beschreven in het boek.

Video: L1

Hofland
Schrijver Schoutrop leest bij het uitreiken van het boek voor uit eigen werk. Hij refereert bij het stuk over Hofland aan de promotie naar de eredivisie in 2018. Fortuna-trainer Hofland is onder de indruk. "Ik krijg er kippenvel van als ik terugdenk aan dat moment. Heel mooi dat iemand dit zo mooi verwoordt in een gedicht."

Fortuna '54
Schoutrop zit niet stil. Hij heeft alweer genoeg gedichten gemaakt om een tweede bundel uit te brengen. "Ik wil een nieuwe bundel maken met nóg 29 Fortuna-coryfeeën. Dan zou je uitkomen op 54. En dat is natuurlijk een bijzonder getal voor Fortuna."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen