Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Flitsende carrière Max Verstappen in foto's gevangen

Geplaatst opzondag 5 december 2021 - 16:22

Autosportfotograaf Frits van Eldik heeft de afgelopen decennia de carrière van zowel Jos als Max Verstappen van héél dichtbij gevolgd. Het resultaat is te zien in de voormalige Koepelgevangenis in Breda.

De expositie Vleugels to the Max leidt je van de kartingbaan in Genk tot het stratencircuit van Monaco, en van de eerste Red Bull-stuiptrekkingen in de Formule 1 tot het titelgevecht in 2021.

Video: L1

Verstappen, Albon en Gasly
Van Eldik is vanzelfsprekend enthousiast over het eindresultaat. "Je bent niet verrast door wat je ziet, want je weet wat je gemaakt hebt. Toch is het wel grappig om met de kennis van nu naar foto's van een aantal jaren geleden te kijken. Zo schoot ik zo'n tien jaar geleden een foto van een kartingwedstrijd met een duel tussen Max Verstappen, Alex Albon en Pierre Gasly. Die mannen hebben later allemaal de Formule 1 gehaald."

'Dat raakt me wel'
Toen Verstappen in de karts reed, had Robert Doornbos al zijn meters in de Formule 1-gemaakt. Als voormalig coureur kent hij het Red Bull-team van haver tot gort. Maar als vader kan hij zich inmiddels ook verplaatsen in de inspanningen die Jos Verstappen heeft geleverd om Max naar de Formule 1 te gidsen. "Als je dan een foto ziet waar Jos een jonge Max begeleidt, ja, dan raakt me dat wel. Dat is ook een jongensboek."

Saudi-Arabië
Max Verstappen probeert zondag in Saudi-Arabië -en anders volgend week in Abu Dhabi- beslag te leggen op de wereldtitel in de Formule 1.

De race op het stratencircuit in Djedda is zondag vanaf 18:30 uur rechtstreeks te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen