Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: familie op de vlucht voor bijenzwerm

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 12:23

Een grote zwerm bijen heeft zaterdag een familie in Kerkrade op de vlucht doen slaan.

Toon Nijssen zat met zijn vrouw en kleinkinderen in de tuin toen de zwerm bijen plots opdook.

Zwart
"We zijn meteen opgestaan, hebben de kinderen opgepakt en zijn naar binnen gelopen", zegt Nijssen. "We hebben alles laten staan en zijn gevlucht. De tuin zag helemaal zwart van de bijen." Toen Nijssen veilig binnen was, sloot hij ramen en deuren. Na een tijdje waren de bijen verdwenen.

Het is niet bekend waar de insecten vandaan kwamen. Voor zover bekend, raakte niemand gewond.

Video: Track '88

Geen gevaar
Imker Philip Apeldoorn uit Beesel laat weten dat er geen reden tot angst is voor dit soort zwermen. "Ze steken zelden tot nooit en hebben daar ook geen reden toe", zegt Apeldoorn. "Op niet al te grote afstand van die mensen zit hoogstwaarschijnlijk een imker waar de zwerm er vandoor gegaan is." Volgens Apeldoorn is die imker zijn bijen wellicht kwijt. De dieren zoeken waarschijnlijk een nieuw onderkomen in de buurt.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen