Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: explosie bij brandstichting jongerencentrum Roermond

Geplaatst opdonderdag 2 januari 2020 - 15:30

Op internet circuleren beelden van een explosie bij jongerencentrum Gotcha in de Roermondse wijk Donderberg. De ontploffing ging vooraf aan de brand die het jeugdhonk op oudjaarsdag volledig verwoestte.

Het gebouw staat nog wel, maar de schade binnen is enorm.

Makers
De politie heeft de beelden inmiddels ook bekeken en is op zoek naar de makers ervan. "We weten dat er op snapchat beelden zijn gepost, maar om iemand te kunnen aanhouden, moeten we meer bewijs hebben. Daarom doen we een oproep aan getuigen zich te melden. En dat geldt ook voor de makers of verspreiders van de beelden. Er is in elk geval te horen dat er meerdere mensen bij betrokken zijn", zegt Michiel Maes van de politie.

Vuurwerk gooien
De brand trok veel bekijks. Jongeren bleven vuurwerk afsteken terwijl de brandweer aan het blussen was. "De brandweer werd met rust gelaten, maar het was geen prettige situatie", zegt teammanager Henny Geraedts van de welzijnsinstelling Wel.kom, waartoe het jeugdhonk in de wijk Donderberg behoort.

Spijtig
Geraedts vindt het spijtig dat er voorlopig geen jeugdhonk is in de wijk Donderberg. "We bekijken of we sommige activiteiten ergens anders kunnen organiseren, want dit gebouw is voorlopig onbruikbaar. Het is sowieso de vraag of het kan blijven staan, maar dat weten we nu nog niet."

Lees ook: Jeugdhonk verwoest: 'Raam ingetikt en brand gesticht'

Video: L1

Raddraaiers
De Roermondse locoburgemeester Marianne Smitsmans kan de actie niet begrijpen. "Ik vind het verschrikkelijk voor alle kinderen die elke week komen voor activiteiten. Ook voor de professionals maar zeker ook voor de buurt, want de buurtbewoners zijn al jaren heel betrokken bij Gotcha." Zo had de buurt na jaren geregeld dat het pand op 6 januari voorzien zou worden van nieuwe gevelplaten. "Dat gaat nu allemaal niet door. Alleen omdat een stel raddraaiers dit soort zinloze acties ontplooit", zegt Smitsmans.

Brandstichting
De politie gaat intussen uit van brandstichting en niet van baldadigheid of een vuurwerkongeluk. Ook de jongerenwerkers maken zich zorgen om degenen die dit hebben veroorzaakt. "Dit was een honk juist voor jongeren. Die zijn nu gedupeerd. Maar we maken ons ook zorgen over de jeugd die dit doet", zegt Geraedts.

De politie heeft donderdag buurtonderzoek gedaan. Er is nog niemand aangehouden.

Bij Gotcha worden activiteiten gehouden voor jongeren van 8 tot 24 jaar. Ouders kunnen er ondersteuning krijgen, bijvoorbeeld bij de opvoeding van hun kinderen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen