Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Evenement Limburg Leads moet bedrijven verbinden

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 15:27

Onder de naam Limburg Leads presenteert woensdag en donderdag het Limburgse en euregionale bedrijfsleven zich in het MECC in Maastricht.

Het evenement is bedoeld om ondernemers, kennisinstellingen en overheden te verbinden. "Het doel is ontmoetingen creëren tussen euregionale partijen en kennis delen", zegt organisator Jop Thissen.

Volgend jaar
Op het evenement zijn 170 bedrijven en instellingen. "Een derde van deze bedrijven komt uit België", zegt Thissen. "Ook zijn er veel bedrijven uit Duitsland die komen kijken. Die moeten ook volgend jaar van de partij zijn."

Competitie
Volgens de organisatie is het internationale karakter van groot belang. "De Euregio wordt steeds belangrijker en het is belangrijk dat de bedrijven zich verenigen. Vooral als je kijkt naar de competitie wereldwijd. Daarom is het goed dat ze elkaar hier ontmoeten."

Virtual reality
Detacheringsbureau ProfCore is een van de deelnemers. "We zijn niet hier om nieuwe klanten binnen te halen", zegt Frank Niessen. "We willen laten zien hoe je als bedrijf jongeren kunt benaderen. Met een virtual reality bijvoorbeeld."

Verschillende sprekers
Op het evenement zullen ook verschillende sprekers hun kennis delen. Een van de sprekers is VNO-NCW voorzitter Hans de Boer. Daarnaast zullen er zo'n 100 paneldiscussies en masterclasses plaatsvinden over thema’s als duurzaamheid en digitalisering.

Het evenement wordt georganiseerd door investeringsbank LIOF, werkgeversorganisaties LWV en MKB-Limburg, Provincie Limburg, WijLimburg en Brightlands.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen