Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Evenement Limburg Leads moet bedrijven verbinden

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 15:27

Onder de naam Limburg Leads presenteert woensdag en donderdag het Limburgse en euregionale bedrijfsleven zich in het MECC in Maastricht.

Het evenement is bedoeld om ondernemers, kennisinstellingen en overheden te verbinden. "Het doel is ontmoetingen creëren tussen euregionale partijen en kennis delen", zegt organisator Jop Thissen.

Volgend jaar
Op het evenement zijn 170 bedrijven en instellingen. "Een derde van deze bedrijven komt uit België", zegt Thissen. "Ook zijn er veel bedrijven uit Duitsland die komen kijken. Die moeten ook volgend jaar van de partij zijn."

Competitie
Volgens de organisatie is het internationale karakter van groot belang. "De Euregio wordt steeds belangrijker en het is belangrijk dat de bedrijven zich verenigen. Vooral als je kijkt naar de competitie wereldwijd. Daarom is het goed dat ze elkaar hier ontmoeten."

Virtual reality
Detacheringsbureau ProfCore is een van de deelnemers. "We zijn niet hier om nieuwe klanten binnen te halen", zegt Frank Niessen. "We willen laten zien hoe je als bedrijf jongeren kunt benaderen. Met een virtual reality bijvoorbeeld."

Verschillende sprekers
Op het evenement zullen ook verschillende sprekers hun kennis delen. Een van de sprekers is VNO-NCW voorzitter Hans de Boer. Daarnaast zullen er zo'n 100 paneldiscussies en masterclasses plaatsvinden over thema’s als duurzaamheid en digitalisering.

Het evenement wordt georganiseerd door investeringsbank LIOF, werkgeversorganisaties LWV en MKB-Limburg, Provincie Limburg, WijLimburg en Brightlands.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen