Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Erik Meijer blikt terug op eerste triatlon

Geplaatst opdinsdag 7 september 2021 - 10:30

Oud-voetballer Erik Meijer heeft afgelopen zondag zijn eerste triatlon volbracht. Meijer kwam na ruim elf uur zwemmen, fietsen en hardlopen over de finish in het Duitse Roth, nabij Nürnberg.

Nog geen twee dagen na zijn eerste wedstrijd sluit Meijer een tweede triatlon niet uit. "Vraag me dat volgende week nog eens. Ik zou het nu nog niet weten. Op dit moment zit ik nog in de fase van ontkenning."

Marathon
Meijer trainde de afgelopen maanden volop om een succesvolle eerste triatlon af te ronden. Meijer moest zondag in Duitsland 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en daarna nog een marathon rennen. Toch valt het met de pijn wel mee. "Het gaat wel redelijk", zegt de oud-voetballer die überhaupt voor het eerst in zijn leven een marathon liep. "Alleen een marathon rennen kan iedereen", zegt een lachende Meijer in AvondGasten Sport.

Tien minuten
De marathon zorgde er echter wel voor dat Meijer even tien minuten rust moest pakken tijdens zijn triatlon. "Ik ben even tien minuten gaan zitten om mijn suikervoorraad aan te vullen." Hij ging toch door en kijkt trots terug. "Ik ben iedereen in mijn omgeving dankbaar die mij heeft geholpen en zich heeft aangepast en nu ben ik supertrots dat ik het heb volbracht. Het was een fantastische dag, de bekroning op een lange voorbereiding."

Lees ook: Video: Oud-voetballer Erik Meijer maakt zich op voor Ironman

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen