Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Erik Meijer blikt terug op eerste triatlon

Geplaatst opdinsdag 7 september 2021 - 10:30

Oud-voetballer Erik Meijer heeft afgelopen zondag zijn eerste triatlon volbracht. Meijer kwam na ruim elf uur zwemmen, fietsen en hardlopen over de finish in het Duitse Roth, nabij N├╝rnberg.

Nog geen twee dagen na zijn eerste wedstrijd sluit Meijer een tweede triatlon niet uit. "Vraag me dat volgende week nog eens. Ik zou het nu nog niet weten. Op dit moment zit ik nog in de fase van ontkenning."

Marathon
Meijer trainde de afgelopen maanden volop om een succesvolle eerste triatlon af te ronden. Meijer moest zondag in Duitsland 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en daarna nog een marathon rennen. Toch valt het met de pijn wel mee. "Het gaat wel redelijk", zegt de oud-voetballer die ├╝berhaupt voor het eerst in zijn leven een marathon liep. "Alleen een marathon rennen kan iedereen", zegt een lachende Meijer in AvondGasten Sport.

Tien minuten
De marathon zorgde er echter wel voor dat Meijer even tien minuten rust moest pakken tijdens zijn triatlon. "Ik ben even tien minuten gaan zitten om mijn suikervoorraad aan te vullen." Hij ging toch door en kijkt trots terug. "Ik ben iedereen in mijn omgeving dankbaar die mij heeft geholpen en zich heeft aangepast en nu ben ik supertrots dat ik het heb volbracht. Het was een fantastische dag, de bekroning op een lange voorbereiding."

Lees ook: Video: Oud-voetballer Erik Meijer maakt zich op voor Ironman

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen