Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: erehaag van 300 trucks voor verongelukte Daisy

Geplaatst opzaterdag 2 november 2019 - 16:38

Ruim 300 vrachtwagens vormden zaterdag in Beuningen een erehaag voor de verongelukte trucker Daisy Peters uit Afferden.

Het lichaam van de omgekomen chauffeuse werd zaterdagmiddag in een konvooi van 50 trucks vanuit Afferden overgebracht naar het crematorium in Beuningen.

Indrukwekkend
Voorop reed de man van Daisy, met achterop zijn vrachtwagen de kist. Daar achter reden haar ouders. Aan een oproep van vrienden van Daisy op social media gaven honderden vrachtwagenchauffeurs gehoor. Zij vormden bij het crematorium in Beuningen een erehaag voor haar afscheid.

Video: Omroep Gelderland

Hard aangekomen
De dood van de 26-jarige Daisy is hard aangekomen bij alle truckers. Bijna iedereen kende haar wel, en haar vader en man. Daisy kwam echt uit een truckersfamilie. "We zijn hier voor het afscheid van een jong meisje die gewoon diesel in haar bloed had zitten. Dat was echt een chauffeuse", vertelt Danny Willems, woordvoerder van de truckers. "Overal waar Daisy kwam zette ze de sfeer. Altijd een lach, altijd een geintje."

Ongeval
Daisy Peters verongelukte vorige week donderdag op de A50 bij Oss. Ze reed met haar combinatie achterop een andere vrachtwagen. Vrijwel direct brak er brand uit. Mogelijk was de laagstaande zon en schittering op het wegdek de oorzaak van het drama.

Lees ook: Chauffeur Limburgse truck komt om bij aanrijding en brand

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen