Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: erehaag van 300 trucks voor verongelukte Daisy

Geplaatst opzaterdag 2 november 2019 - 16:38

Ruim 300 vrachtwagens vormden zaterdag in Beuningen een erehaag voor de verongelukte trucker Daisy Peters uit Afferden.

Het lichaam van de omgekomen chauffeuse werd zaterdagmiddag in een konvooi van 50 trucks vanuit Afferden overgebracht naar het crematorium in Beuningen.

Indrukwekkend
Voorop reed de man van Daisy, met achterop zijn vrachtwagen de kist. Daar achter reden haar ouders. Aan een oproep van vrienden van Daisy op social media gaven honderden vrachtwagenchauffeurs gehoor. Zij vormden bij het crematorium in Beuningen een erehaag voor haar afscheid.

Video: Omroep Gelderland

Hard aangekomen
De dood van de 26-jarige Daisy is hard aangekomen bij alle truckers. Bijna iedereen kende haar wel, en haar vader en man. Daisy kwam echt uit een truckersfamilie. "We zijn hier voor het afscheid van een jong meisje die gewoon diesel in haar bloed had zitten. Dat was echt een chauffeuse", vertelt Danny Willems, woordvoerder van de truckers. "Overal waar Daisy kwam zette ze de sfeer. Altijd een lach, altijd een geintje."

Ongeval
Daisy Peters verongelukte vorige week donderdag op de A50 bij Oss. Ze reed met haar combinatie achterop een andere vrachtwagen. Vrijwel direct brak er brand uit. Mogelijk was de laagstaande zon en schittering op het wegdek de oorzaak van het drama.

Lees ook: Chauffeur Limburgse truck komt om bij aanrijding en brand

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen