Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Els verruilt royale hoekwoning voor tiny house

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 17:14

Els van der Hilst is een van de nieuwe bewoners van de wooncommunity "Area M" in Roermond. Volgens Wonen Zuid is dit project een primeur voor Limburg.

Bijzonder aan het project is dat alle nieuwe bewoners met elkaar hebben besloten hoe de woningen eruit komen te zien. Ze zijn al betrokken bij het project toen de plannen nog op de tekentafel lagen.

Woningen
Op het voormalige Campinaterrein moeten aan het eind van het jaar 42 woningen zijn gerealiseerd. Er komen verschillende soorten woningen: van (stads)woningen met een eigen tuin tot appartementen met of zonder lift. Ook worden er zeven tiny houses gebouwd.

Tiny house
De nieuwe bewoonster Els van der Hilst laat trots de bouwtekeningen van haar tiny house zien. "Het is net zo groot als de onderverdieping van mijn huidige huis." Ze woont nu in een ruime hoekwoning.

Woningnood
Vooral die laatste soort blijkt, net als de gezinswoningen, razend populair. De woningnood is hoog. "Niet zo groot als in de Randstad, maar woningzoekenden staan ook hier al jaren op de wachtlijst", vertelt Gé Vos van woningstichting Wonen Zuid. "Je ziet dat er in populaire wijken weinig verloop is. Daarom moeten veel mensen daar wachten op een huurwoning. Deze projecten bieden een uitkomst."

De woningen worden aan het eind van het jaar opgeleverd. "Dan kan ik kerst vieren met een tiny kerstboom", lacht van der Hilst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen