Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Els verruilt royale hoekwoning voor tiny house

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 17:14

Els van der Hilst is een van de nieuwe bewoners van de wooncommunity "Area M" in Roermond. Volgens Wonen Zuid is dit project een primeur voor Limburg.

Bijzonder aan het project is dat alle nieuwe bewoners met elkaar hebben besloten hoe de woningen eruit komen te zien. Ze zijn al betrokken bij het project toen de plannen nog op de tekentafel lagen.

Woningen
Op het voormalige Campinaterrein moeten aan het eind van het jaar 42 woningen zijn gerealiseerd. Er komen verschillende soorten woningen: van (stads)woningen met een eigen tuin tot appartementen met of zonder lift. Ook worden er zeven tiny houses gebouwd.

Tiny house
De nieuwe bewoonster Els van der Hilst laat trots de bouwtekeningen van haar tiny house zien. "Het is net zo groot als de onderverdieping van mijn huidige huis." Ze woont nu in een ruime hoekwoning.

Woningnood
Vooral die laatste soort blijkt, net als de gezinswoningen, razend populair. De woningnood is hoog. "Niet zo groot als in de Randstad, maar woningzoekenden staan ook hier al jaren op de wachtlijst", vertelt Gé Vos van woningstichting Wonen Zuid. "Je ziet dat er in populaire wijken weinig verloop is. Daarom moeten veel mensen daar wachten op een huurwoning. Deze projecten bieden een uitkomst."

De woningen worden aan het eind van het jaar opgeleverd. "Dan kan ik kerst vieren met een tiny kerstboom", lacht van der Hilst.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen