Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Eerste virtuele kunstroute door Maastricht

Geplaatst opvrijdag 11 december 2020 - 10:00

Zoals Pokémon-liefhebbers via augmented reality twee jaar geleden stad en land afliepen, kunnen kunstliefhebbers vanaf vrijdag een AR-kunstroute in Maastricht afleggen.

Het is de eerste kunstroute in Nederland waarin op verschillende plekken in de stad de werkelijkheid wordt aangevuld met kunst.

Twintig werken
Door middel van een app, die je kunt downloaden op je telefoon, kun je twintig verschillende door computers gegeneerde kunstwerken ontdekken, al lopend door de Limburgse hoofdstad.

Gratis app
"Het is een virtuele kunstroute die werkt op basis van geolocatie-tracking", vertelt Renske Thomas van Cultura Mosae. "Als je de app op je telefoon hebt kun je door Maastricht lopen en krijg je notificaties op je telefoon als je in de buurt bent van bepaalde kunstwerken. De kunstwerken zijn totaal uiteenlopend."

Al voor de coronacrisis werd de app bedacht om de kerstdrukte wat te spreiden in de stad. De app is volgens de organisatie zo ontworpen dat het dus geen drukte in de binnenstad veroorzaakt, maar juist zorgt voor spreiding.

Lees ook: Maastricht heeft vertrouwen in aanpak decemberdrukte

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen