Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Eerste virtuele kunstroute door Maastricht

Geplaatst opvrijdag 11 december 2020 - 10:00

Zoals Pokémon-liefhebbers via augmented reality twee jaar geleden stad en land afliepen, kunnen kunstliefhebbers vanaf vrijdag een AR-kunstroute in Maastricht afleggen.

Het is de eerste kunstroute in Nederland waarin op verschillende plekken in de stad de werkelijkheid wordt aangevuld met kunst.

Twintig werken
Door middel van een app, die je kunt downloaden op je telefoon, kun je twintig verschillende door computers gegeneerde kunstwerken ontdekken, al lopend door de Limburgse hoofdstad.

Gratis app
"Het is een virtuele kunstroute die werkt op basis van geolocatie-tracking", vertelt Renske Thomas van Cultura Mosae. "Als je de app op je telefoon hebt kun je door Maastricht lopen en krijg je notificaties op je telefoon als je in de buurt bent van bepaalde kunstwerken. De kunstwerken zijn totaal uiteenlopend."

Al voor de coronacrisis werd de app bedacht om de kerstdrukte wat te spreiden in de stad. De app is volgens de organisatie zo ontworpen dat het dus geen drukte in de binnenstad veroorzaakt, maar juist zorgt voor spreiding.

Lees ook: Maastricht heeft vertrouwen in aanpak decemberdrukte

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen