Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Eerste virtuele kunstroute door Maastricht

Geplaatst opvrijdag 11 december 2020 - 10:00

Zoals Pokémon-liefhebbers via augmented reality twee jaar geleden stad en land afliepen, kunnen kunstliefhebbers vanaf vrijdag een AR-kunstroute in Maastricht afleggen.

Het is de eerste kunstroute in Nederland waarin op verschillende plekken in de stad de werkelijkheid wordt aangevuld met kunst.

Twintig werken
Door middel van een app, die je kunt downloaden op je telefoon, kun je twintig verschillende door computers gegeneerde kunstwerken ontdekken, al lopend door de Limburgse hoofdstad.

Gratis app
"Het is een virtuele kunstroute die werkt op basis van geolocatie-tracking", vertelt Renske Thomas van Cultura Mosae. "Als je de app op je telefoon hebt kun je door Maastricht lopen en krijg je notificaties op je telefoon als je in de buurt bent van bepaalde kunstwerken. De kunstwerken zijn totaal uiteenlopend."

Al voor de coronacrisis werd de app bedacht om de kerstdrukte wat te spreiden in de stad. De app is volgens de organisatie zo ontworpen dat het dus geen drukte in de binnenstad veroorzaakt, maar juist zorgt voor spreiding.

Lees ook: Maastricht heeft vertrouwen in aanpak decemberdrukte

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen