Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Een toilet vinden is nu heel moeilijk'

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2020 - 16:29

Voor daklozen is het door de coronamaatregelen erg moeilijk geworden om naar de wc te gaan.

Ook even een kopje koffie drinken, bijvoorbeeld in een supermarkt, is er niet meer bij. Daarom werd woensdag door het Leger des Heils op de Markt in Maastricht koffie geschonken om mensen een hart onder de riem te steken.

Video: L1

Veel zorgen
"Nu alles dicht is, merken we dat mensen die op straat leven en afhankelijk zijn van gratis wc's en gratis koffie niks meer hebben", zegt Ron van der Spoel van het Leger des Heils in Maastricht. "Ze maken zich heel veel zorgen. De basisbehoeften vallen nu weg."

Opvang
Het slaaphuis is nog open. Dat geldt ook voor de dag- en nachtopvang van het Leger des Heils. "Op het moment dat daar de eerste ziektegevallen komen, gaat dat ook dicht", aldus Van der Spoel.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen