Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Dumoulin weet op NK tijdrijden weer wat winnen is

Geplaatst opwoensdag 16 juni 2021 - 20:17

De ontlading bij Tom Dumoulin was groot toen hij over de finish was gekomen met de winnende tijd bij het NK tijdrijden.

"Dit is gewoon heel mooi", reageerde de Maastrichtenaar blij en trots. "Het voelt fijn weer eens te winnen en nu mag ik weer een jaar lang in die mooie trui rondrijden."

Olympische Spelen
Die uitspraak licht misschien een tipje van de sluier over de toekomstplannen van Dumoulin, die in mei na een pauze zijn rentree aankondigde met als doel de olympische tijdrit in Tokio. De plannen van de wielrenner na de Spelen zijn nog niet bekend, maar Dumoulin, die zichtbaar plezier had gehad, lijkt in ieder geval van plan te zijn het rood-wit-blauw na Tokio te willen tonen.

Lees ook: Dumoulin pakt overtuigend vierde Nederlandse tijdrittitel

'Blij om weer terug te zijn'
"Ik heb natuurlijk best een lange weg afgelegd sinds ik in januari besloot tijdelijk te stoppen. Maar toen ik over de streep kwam en wist dat ik gewonnen had, voelde ik me blij maar ook trots", zei hij. "Ik ben blij met de ruimte die ik gekregen heb van de ploeg en blij om weer terug te zijn. Het is mijn vierde tijdrittitel, maar samen met de eerste toch wel de meest speciale."

Hersteld
"Ik had een lekker gevoel vandaag. Gelukkig blijkt dat ook uit de uitslag", zei Dumoulin. "Het was toch afwachten hoe mijn lichaam hersteld was van de Ronde van Zwitserland, maar dat bleek goed. Dat is voor mij ook een goed teken", zei hij.

Overtraindheid
Vlak na de finish had Dumoulin in een interview met Sport Noord al aangegeven dat hij vorig jaar en begin dit jaar door overtraindheid niet meer goed herstelde. Dat was volgens hem 'een naar gevoel dat je je eigen lichaam niet meer herkent'.

Vrij fragiel
De Limburger zei dat hij na de pauze nu weer goed in zijn vel zit. "In Zwitserland voelde ik me steeds een beetje beter en begon ik het wielrennen steeds leuker te vinden. Ik realiseer me ook wel dat de vorm nog vrij fragiel kan zijn, dus er kan ook nog een periode komen die minder is, maar daar ga ik me niet door af laten leiden", zei hij.

Dumoulin denkt dat hij na de tijdritten in de Ronde van Zwitserland

en dit NK de ideale positie op zijn tijdritfiets heeft gevonden. "Ik

rijd zondag nog het NK op de weg en daarna is er eigenlijk geen

wedstrijd meer tussen het NK en de Spelen behalve de Tour. Maar die

rijd ik niet. Ik ga me dus met een hoogtestage voorbereiden op

Tokio."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen