Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Video: Dumoulin 'verveelde' zich in sprintetappe Tour

Geplaatst opzaterdag 14 juli 2018 - 17:52

Van Tom Dumoulin mogen de sprintetappes wel overgeslagen worden. "Voor mij hoeft dit niet. Van mij mogen we wel koersen", zei de Maastrichtenaar lachend na de achtste etappe in de Tour de France.

"Ik word niet gelukkig van dit soort dagen." De twee vlakke etappes van vrijdag en zaterdag waren allebei prooi voor landgenoot Dylan Groenewegen, sprinter van LottoNL-Jumbo.

Klasbak
Dumoulin vond het wel mooi dat de Nederlander met de zege aan de haal ging. "Hij is wel echt een klasbak. De laatste twee dagen steekt hij er echt bovenuit." Dumoulin zag de sprint na afloop van de rit op het scherm voorbij komen. "Hij was weer veruit de snelste. Mooi om te zien."

Lees ook: Groenewegen wint etappe, Dumoulin verliest geen tijd

Kasseistroken
Zondag mogen de klassementsrenners weer echt aan de bak. In de rit van 156,5 kilometer van Arras naar Roubaix komen ze vijftien kasseistroken tegen. "Het wordt naar elke strook toe een massasprint. Daardoor wordt het moeilijk om bij elkaar te blijven", weet Dumoulin. "Er zitten heel veel gevaren om de hoek."

De angst zit er bij veel klassementsrenners goed in. Op de kasseistroken naar Roubaix kun je de Tour niet zo zeer winnen als wel verliezen. Sunweb-ploegleider Arthur van Dongen verwacht dat er verschillen gaan zijn en rekent erop dat zijn kopman Tom Dumoulin aan de goede kant van de score zit. "Hij heeft er in ieder geval zin in."

Tijdverlies
Van Dongen zag deze Tour al menig klassementsrenner tijd verliezen. "Door valpartijen, pech of zoals bij Tom ook nog door een tijdstraf. Maar het bleef beperkt tot een minuut, of 1.20 bij Tom. Maar dat gaat zondag meer zijn, ook door de hectiek richting eerste kasseistroken. De kans op valpartijen is daar groot en als je daar op achterstand komt en je bent niet bedreven in het rijden over kasseien, ga je veel minuten verliezen."

Weinig zorgen
Over Dumoulin, bepaald geen specialist, maakt Van Dongen zich weinig zorgen. "Hij vindt het mooi en heeft veel moraal, dat scheelt al meer dan de helft. Natuurlijk, Tom is als het om kasseien gaat niet zo gedreven als Niki Terpstra, maar dat hoeft ook niet. Het gaat om de andere klassementsrenners. Als Tom morgen gevrijwaard blijft van pech, gaat hij niet veel toegeven op de anderen."

Ploeggenoten
Steun van de ploeg is onontbeerlijk. Het ging eerder in de week fout na pech met een gebroken spaak en een mislukte achtervolging op het peloton. Van Dongen noemt Søren Kragh Andersen, Edward Theuns en Nikias Arndt als ploeggenoten die Dumoulin zo lang mogelijk moeten ondersteunen. "De andere drie doen het voorwerk. Het is zaak zo lang mogelijk bij elkaar te blijven rond Tom."

Live tijdens de Tour de France op L1TV: Tour de L1mbourg. Elke dag vanaf 17:50 uur vanuit een andere Limburgse gemeente. Meer op L1.nl/TDL.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen