Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Dronepiloot filmt brand Roermond van grote hoogte

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 15:25

Chris Kuik geloofde zijn eigen ogen niet toen hij woensdagochtend per toeval met zijn drone op grote hoogte de verwoestende brand in een bakkerij in Roermond filmde.

De 27-jarige Heythuysenaar had het idee om een in de mist gehulde boerderij bij de Leubeek tussen Heythuysen en Neer te filmen, maar dat pakte uiteindelijk anders uit. Hij filmde de brand, 15 kilometer verderop.

Lees ook: Gevaar geweken voor omwonenden brand Roermond

Geluk bij een ongeluk
"Ik vloog zo'n honderd meter hoog en ging toen door de mistbank heen", vertelt Kuik. Boven de mistbank zag de gecertificeerde dronepiloot de zon opkomen. Dolblij keerde hij met de beelden van de zonsopgang op zak terug naar huis. Toen hij de beelden thuis bekeek, dacht hij gezien de vorm de rookwolken van een brand te zien. Via het nieuws hoorde hij later dat er een grote brand woedde in een industriële bakkerij op een bedrijventerrein in Roermond.

"En toen dacht ik twee vliegen in een klap: de zonsopgang en beelden van de brand", vertelt de dronefotograaf die 18.000 volgers op Instagram heeft.

Bekijk de dronebeelden:

Foto: Chris Kuik (@wildwithchris)

De brandweer is woensdagmiddag nog bezig met nablussen van de brand. Er is geen gevaar meer voor omwonenden. Roetdeeltjes die in de buurt zijn neergekomen, kunnen veilig zelf worden opgeruimd.

Lees ook: Manager uitgebrande tortillabakkerij: 'Ergste nachtmerrie'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen