Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Dronepiloot filmt brand Roermond van grote hoogte

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 15:25

Chris Kuik geloofde zijn eigen ogen niet toen hij woensdagochtend per toeval met zijn drone op grote hoogte de verwoestende brand in een bakkerij in Roermond filmde.

De 27-jarige Heythuysenaar had het idee om een in de mist gehulde boerderij bij de Leubeek tussen Heythuysen en Neer te filmen, maar dat pakte uiteindelijk anders uit. Hij filmde de brand, 15 kilometer verderop.

Lees ook: Gevaar geweken voor omwonenden brand Roermond

Geluk bij een ongeluk
"Ik vloog zo'n honderd meter hoog en ging toen door de mistbank heen", vertelt Kuik. Boven de mistbank zag de gecertificeerde dronepiloot de zon opkomen. Dolblij keerde hij met de beelden van de zonsopgang op zak terug naar huis. Toen hij de beelden thuis bekeek, dacht hij gezien de vorm de rookwolken van een brand te zien. Via het nieuws hoorde hij later dat er een grote brand woedde in een industriële bakkerij op een bedrijventerrein in Roermond.

"En toen dacht ik twee vliegen in een klap: de zonsopgang en beelden van de brand", vertelt de dronefotograaf die 18.000 volgers op Instagram heeft.

Bekijk de dronebeelden:

Foto: Chris Kuik (@wildwithchris)

De brandweer is woensdagmiddag nog bezig met nablussen van de brand. Er is geen gevaar meer voor omwonenden. Roetdeeltjes die in de buurt zijn neergekomen, kunnen veilig zelf worden opgeruimd.

Lees ook: Manager uitgebrande tortillabakkerij: 'Ergste nachtmerrie'

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen