Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Draaiboeken voor meer leerlingen lagen klaar'

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 22:57

Middelbare scholen moeten zich voorbereiden op de terugkeer van meer leerlingen vanaf maandag.

En dus worden de draaiboeken en de protocollen voor de zoveelste keer uit de kast getrokken door de schooldirecties.

Versoepelingen
Als onderdeel van de versoepelingen van het kabinet mogen mbo'ers en middelbare scholieren vanaf maandag minimaal één dag per week naar school. Dat wil zeggen dat scholen zoals Porta Mosana in Maastricht de voorbereidingen treffen om weer meer scholieren te ontvangen.

Video: L1

Ingewikkelde puzzel
"We werden niet verrast door deze aankondiging", vertelt Tim Neutelings, directeur van Porta Mosana. "We hebben inmiddels alle scenario's al voorbij zien komen, van volledige lockdown tot onderwijs op afstand. Leerlingen op school, leraar thuis, leraar op school en leerlingen thuis, alle varianten hebben we wel gehad. En dus lag het draaiboek klaar om weer meer leerlingen op school te ontvangen. Het was een flinke puzzel, maar we kunnen 14 leerlingen per klaslokaal ontvangen", zegt hij. "Daardoor moeten we onze klassen soms in drieën delen. Gelukkig kon onze teamleider toch geen carnaval vieren, dus die heeft in de vakantie zitten puzzelen en het is gelukt."

Drukte in de gang
Neutelings merkt dat het voor leerlingen lastig is om alle maatregelen continu na te leven. "In dat opzicht is het niet anders dan voor de rest van de samenleving. Maar het is wel dubbel dat sommige leerlingen zo ongeveer op elkaar kruipen als ze het klaslokaal verlaten waar we zoveel moeite doen om alles goed te laten verlopen," stelt de directeur. "Maar het puberbrein wil nou eenmaal contact. Wij zorgen er in ieder geval voor dat in de geest van de maatregelen wordt gehandeld. Want de meeste leerlingen zijn ontzettend blij dat ze weer naar school kunnen komen, zelfs de grootste boefjes. Wie had dat ooit gedacht", grapt Neutelings.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen