Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Douchen en plassen mag weer op de camping

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 15:08

Het is sinds maandagochtend weer mogelijk om gebruik te maken van de toiletvoorzieningen op campings.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn deze voorzieningen al maanden gesloten. De toiletten en douches mochten eigenlijk pas vanaf 1 juli opengaan, maar minister Hugo de Jonge liet eerder weten dat dat met twee weken is vervroegd.

Vreugde
"De gasten zijn superblij en wij ook", vertelt campingeigenaresse Edith Soudant. "Onze branch is opgelucht dat alles weer open mag."

Rustig
Soudant heeft een camping in Berg en Terblijt. Maar 20 procent van de campingplekken is bezet. In haar ogen hadden de toiletvoorzieningen eerder kunnen worden geopend. "Als ze 15 mei bekend hadden gemaakt dat we 1 juni weer allemaal open konden gaan, in plaats van 15 juni, dan was het veel drukker geweest", vertelt Soudant.

Video: L1

Boekingen
Voor juli en augustus lopen de boekingen gelukkig weer binnen bij de camping van Edith Soudant. De twee weken die ze nu eerder open mogen, hebben echter nauwelijks extra boekingen opgeleverd.

Lees ook: Ook met Hemelvaart blijven campings leeg

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen