Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: De muziekscholen zijn weer open

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 17:56

Steeds meer bedrijven en scholen mogen de deuren weer openen en dat geldt vanaf dinsdag dus ook voor de muziekscholen.

"Ik ben blij dat ik mijn beroep weer kan uitvoeren", zegt gitaardocent Goof Veelen. "Muziek maak je samen en dat kan nu, op gepaste afstand, weer."

Maatregelen
Bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond zijn looprichtingen aangegeven, worden instrumenten ontsmet en liggen in de lokalen kleine gele matjes. "Met behulp van deze matjes kunnen de docenten de ruimte keer op keer opnieuw inrichten en aanpassen aan de te geven les, zodat de anderhalve meter steeds kan worden aangehouden", vertelt directeur Joery Wilbers.

Video: L1

Zingen
Omdat bij zanglessen meer lucht door de ruimte wordt verspreid, zingen de leerlingen met hun rug richting de docent. "Met behulp van spiegels kan ik ze wel zien, maar zingen ze niet in mijn richting", aldus zangdocente Marjolein Heijltjes.

Aanraken
Toch brengen de maatregelen ook problemen met zich mee. "Ik heb er moeite mee dat je de leerlingen niet mag aanraken", zegt Heijltjes. "Dat klinkt vreemd, maar je bent bij zang heel veel bezig met bijvoorbeeld de stand van de kaak, de houding en dat soort zaken, dat moet je nu op afstand duidelijk maken in plaats van dat je ze kunt corrigeren."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen