Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: De 'laatste avond' van Fernando Ricksen

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 7:52

Fernando Ricksen was vrijdagavond in Glasgow aanwezig op zijn laatste benefietavond, samen met enkele honderden voetbalfans.

Er werd samen gegeten en gezongen. Alle aanwezigen mochten een laatste keer met Ricksen op de foto, zo is te zien op beelden.

Ziek
De oud-voetballer van onder meer Fortuna Sittard lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS. Hij kondigde zijn 'laatste avond' met de fans drie weken geleden aan. "Omdat het heel moeilijk voor mij wordt, zal dit de laatste zijn. Laten we er een avond van maken om nooit te vergeten", meldde hij toen.

Kracht
Op de beelden van de benefietavond is te zien dat het Ricksen veel kracht kost om aanwezig te zijn. Toch geniet hij duidelijk van de reacties van zijn fans.

Tijd
Volgens Ricksens vriend en biograaf Vincent de Vries gaat het naar omstandigheden goed met de oud-voetballer. "Het is niet zo dat hij zoveel slechter is en dat hij binnenkort zal overlijden", zei de Vries daar eerder over. "Euthanasie is hier geen optie, aangezien dat in Schotland verboden is. Ricksen maakt af en toe een ommetje bij z'n hospice in Glasgow, en heeft nog steeds de hoop dat hij een tijd kan leven".

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen