Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: De 'laatste avond' van Fernando Ricksen

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 7:52

Fernando Ricksen was vrijdagavond in Glasgow aanwezig op zijn laatste benefietavond, samen met enkele honderden voetbalfans.

Er werd samen gegeten en gezongen. Alle aanwezigen mochten een laatste keer met Ricksen op de foto, zo is te zien op beelden.

Ziek
De oud-voetballer van onder meer Fortuna Sittard lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS. Hij kondigde zijn 'laatste avond' met de fans drie weken geleden aan. "Omdat het heel moeilijk voor mij wordt, zal dit de laatste zijn. Laten we er een avond van maken om nooit te vergeten", meldde hij toen.

Kracht
Op de beelden van de benefietavond is te zien dat het Ricksen veel kracht kost om aanwezig te zijn. Toch geniet hij duidelijk van de reacties van zijn fans.

Tijd
Volgens Ricksens vriend en biograaf Vincent de Vries gaat het naar omstandigheden goed met de oud-voetballer. "Het is niet zo dat hij zoveel slechter is en dat hij binnenkort zal overlijden", zei de Vries daar eerder over. "Euthanasie is hier geen optie, aangezien dat in Schotland verboden is. Ricksen maakt af en toe een ommetje bij z'n hospice in Glasgow, en heeft nog steeds de hoop dat hij een tijd kan leven".

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen