Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: De 'laatste avond' van Fernando Ricksen

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 7:52

Fernando Ricksen was vrijdagavond in Glasgow aanwezig op zijn laatste benefietavond, samen met enkele honderden voetbalfans.

Er werd samen gegeten en gezongen. Alle aanwezigen mochten een laatste keer met Ricksen op de foto, zo is te zien op beelden.

Ziek
De oud-voetballer van onder meer Fortuna Sittard lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS. Hij kondigde zijn 'laatste avond' met de fans drie weken geleden aan. "Omdat het heel moeilijk voor mij wordt, zal dit de laatste zijn. Laten we er een avond van maken om nooit te vergeten", meldde hij toen.

Kracht
Op de beelden van de benefietavond is te zien dat het Ricksen veel kracht kost om aanwezig te zijn. Toch geniet hij duidelijk van de reacties van zijn fans.

Tijd
Volgens Ricksens vriend en biograaf Vincent de Vries gaat het naar omstandigheden goed met de oud-voetballer. "Het is niet zo dat hij zoveel slechter is en dat hij binnenkort zal overlijden", zei de Vries daar eerder over. "Euthanasie is hier geen optie, aangezien dat in Schotland verboden is. Ricksen maakt af en toe een ommetje bij z'n hospice in Glasgow, en heeft nog steeds de hoop dat hij een tijd kan leven".

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen