Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Dakarrijder Thewessen is weer thuis

Geplaatst opdinsdag 18 januari 2022 - 7:30

Dakarrijder André Thewessen is na zijn avontuur in de zwaarste rally ter wereld weer thuis is Schimmert.

In zijn eigen garage blikt Thewessen terug op het moment dat er bijna voor zorgde dat hij als debutant de finish niet haalde.

Video L1

Megaklap in de woestijn
In de voorlaatste etappe maakten Thewessen en zijn navigator Stijn Bastings in de woestijn in Saoedi Arabië een enorme klap mee. Hun bolide werd op topsnelheid aangereden door een Colombiaanse equipe. De Colombianen hadden bij een spoorwissel de auto van Thewessen niet gezien.

Lees ook: Thewessen haalt ondanks megaklap finish Dakar

Over de kop
De Limburgse deelnemers sloegen na de aanrijding vijf keer op de kop. De bolide liep bij de tuimeling enorme schade op. Thewessen en Bastings wisten na een drie uur durende reparatie in de woestijn, enkele minuten voor het verstrijken van de tijdslimiet het bivak te bereiken. Hiermee was het einddoel, het uitrijden van de Dakar, behaald.

Lees ook: Thewessen: 'Dakar uitrijden is een uitdaging'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen