Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Controles tegen parkeren op de vluchtstrook

Geplaatst opdonderdag 30 mei 2019 - 17:56

Rijkswaterstaat gaat extra controleren op vrachtwagens die op de vluchtstrook parkeren.

Vrachtwagens mogen op zondagen de weg niet op in Duitsland en zijn genoodzaakt in Nederland een parkeerplek te zoeken. Als die er niet is, dan parkeren ze op de vluchtstrook. Vooral op feestdagen, zoals Hemelvaartsdag is dat een groot probleem.

Boos
Chauffeurs reageren boos op de extra controles. "Ik weet dat ik niet op de vluchtstrook mag parkeren, maar ik heb op drie parkeerplekken gezocht. Ik kan geen plekje vinden", zegt een buitenlandse chauffeur. Hij heeft zijn wagen op de vluchtstrook langs de A67 in Venlo gezet.

Video: L1

Vol
Ook op de A76 bij Voerendaal is het raak. De laatste stopplaats voor de grens met Duitsland zit vol sinds woensdagavond. Hier zijn tot frustratie van een chauffeur uit Oostenrijk geen voorzieningen. Hij staat hier sinds woensdagavond 22:00 uur te wachten tot hij weer verder kan rijden. "Je kunt je wassen, eten slapen en weer eten. Verder is hier niks te doen en moet je wachten."

'Dweilen met de kraan open'
Of de extra controles van Rijkswaterstaat nut hebben, betwijfelen een paar Nederlandse chauffeurs, die geparkeerd staan op een truckstop langs de A67 bij Venlo. "Het is dweilen met de kraan open." De truckers zien meer in extra parkeerplekken. "Er zijn er veel meer nodig", vinden de mannen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen