Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Controles tegen parkeren op de vluchtstrook

Geplaatst opdonderdag 30 mei 2019 - 17:56

Rijkswaterstaat gaat extra controleren op vrachtwagens die op de vluchtstrook parkeren.

Vrachtwagens mogen op zondagen de weg niet op in Duitsland en zijn genoodzaakt in Nederland een parkeerplek te zoeken. Als die er niet is, dan parkeren ze op de vluchtstrook. Vooral op feestdagen, zoals Hemelvaartsdag is dat een groot probleem.

Boos
Chauffeurs reageren boos op de extra controles. "Ik weet dat ik niet op de vluchtstrook mag parkeren, maar ik heb op drie parkeerplekken gezocht. Ik kan geen plekje vinden", zegt een buitenlandse chauffeur. Hij heeft zijn wagen op de vluchtstrook langs de A67 in Venlo gezet.

Video: L1

Vol
Ook op de A76 bij Voerendaal is het raak. De laatste stopplaats voor de grens met Duitsland zit vol sinds woensdagavond. Hier zijn tot frustratie van een chauffeur uit Oostenrijk geen voorzieningen. Hij staat hier sinds woensdagavond 22:00 uur te wachten tot hij weer verder kan rijden. "Je kunt je wassen, eten slapen en weer eten. Verder is hier niks te doen en moet je wachten."

'Dweilen met de kraan open'
Of de extra controles van Rijkswaterstaat nut hebben, betwijfelen een paar Nederlandse chauffeurs, die geparkeerd staan op een truckstop langs de A67 bij Venlo. "Het is dweilen met de kraan open." De truckers zien meer in extra parkeerplekken. "Er zijn er veel meer nodig", vinden de mannen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen