Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Controles tegen parkeren op de vluchtstrook

Geplaatst opdonderdag 30 mei 2019 - 17:56

Rijkswaterstaat gaat extra controleren op vrachtwagens die op de vluchtstrook parkeren.

Vrachtwagens mogen op zondagen de weg niet op in Duitsland en zijn genoodzaakt in Nederland een parkeerplek te zoeken. Als die er niet is, dan parkeren ze op de vluchtstrook. Vooral op feestdagen, zoals Hemelvaartsdag is dat een groot probleem.

Boos
Chauffeurs reageren boos op de extra controles. "Ik weet dat ik niet op de vluchtstrook mag parkeren, maar ik heb op drie parkeerplekken gezocht. Ik kan geen plekje vinden", zegt een buitenlandse chauffeur. Hij heeft zijn wagen op de vluchtstrook langs de A67 in Venlo gezet.

Video: L1

Vol
Ook op de A76 bij Voerendaal is het raak. De laatste stopplaats voor de grens met Duitsland zit vol sinds woensdagavond. Hier zijn tot frustratie van een chauffeur uit Oostenrijk geen voorzieningen. Hij staat hier sinds woensdagavond 22:00 uur te wachten tot hij weer verder kan rijden. "Je kunt je wassen, eten slapen en weer eten. Verder is hier niks te doen en moet je wachten."

'Dweilen met de kraan open'
Of de extra controles van Rijkswaterstaat nut hebben, betwijfelen een paar Nederlandse chauffeurs, die geparkeerd staan op een truckstop langs de A67 bij Venlo. "Het is dweilen met de kraan open." De truckers zien meer in extra parkeerplekken. "Er zijn er veel meer nodig", vinden de mannen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen