Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Chaotische run op polsbandjes Boètezitting in winkels

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 14:49

Door de run op de polsbandjes voor de Boètegewoeëne Boètezitting ontstond deze week chaos in verschillende supermarkten in de provincie.

Om het felbegeerde polsbandje in handen te krijgen, moesten bij verschillende cafés in de provincie voedselproducten worden ingeleverd. In ruil daarvoor werd een polsbandje verstrekt.

Rijst
In Valkenburg, Beesel, Weert, Sevenum en Venlo moesten mensen onder andere melk, rijst, een blik groente en pasta kopen en inleveren bij een café. Deze producten worden ingezameld voor de Voedselbank.

Zo ook in Venlo:

Hard rijden
"Met name zondag in Beesel was het dringen geblazen. Daar vertelden mensen mij dat er geen supermarkt zit in het dorp, dus moesten de mensen die graag een polsbandje wilden veroveren naar de supermarkt in Reuver. Om op tijd te zijn bij het café, waar het polsbandje op te halen was, werd er veel te hard gereden vanuit Reuver", vertelt L1-verslaggever Riël Linssen. Ook liep een vrouwelijke carnavalsvierder een gescheurde meniscus op door het rennen in de supermarkt, op zoek naar het product om in te leveren voor het polsbandje.


Paniek
Daarnaast waren de supermarkten niet voorbereid op de run van de carnavalsvierders. "Mensen stonden al een uur in de supermarkt met oordopjes in om te luisteren naar de top1111. Ze wachtten daar, zodat ze zo snel mogelijk het product konden kopen. En dan door naar het café waar L1 aanwezig was om de polsbandjes uit te delen", vertelt Linssen. "Dit zorgde ook voor wat paniek bij de caissières die om assistentie vroegen."

Ondanks dat er af en toe wat chaos ontstond in de cafés en supermarkten, kan de actie een succes worden genoemd. "Er zijn in ieder geval veel producten ingezameld voor de voedselbank", vertelt de verslaggever.

Live
Aanstaande zaterdag is de Boètegewoeëne Boètezitting vanaf 11:00 uur live te volgen via L1 en 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen