Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Brand in loods Obbicht moeilijk te blussen

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 20:27

De loods aan de Koestraat in Obbicht waar donderdagavond brand woedde, was moeilijk bereikbaar voor de brandweer.

De loods van circa 15 bij 10 meter ligt verscholen achter verschillende woningen.

Overslaan
De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen percelen. Vier mensen die teveel rook hadden ingeademd, zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Maar ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

Gasflessen
Eerder liet de brandweer al weten dat in de loods behalve opblaasbare luchtkussens enkele propaanflessen waren opgeslagen. Daarvan ontploften er twee, maar dat heeft verder geen extra schade aangericht.

Video: Orange Media

De brandweer wilde het vuur in de loods gecontroleerd laten uitbranden, zo liet de Veiligheidsregio Zuid-Limburg kort voor 23:00 uur weten. Het sein brand meester kon rond 00:30 uur worden gegeven.

Slecht zicht
Aanvankelijk maakte de sterke rookontwikkeling het de brandweer moeilijk. Daardoor was het niet veilig de loods binnen te gaan. Pas toen het vuur uit de loods sloeg, kon de brandweer beginnen met blussen. Het vuur brak even voor 20:00 uur uit door nog onbekende oorzaak.

Binnen blijven
Vanwege de hevige rookontwikkeling werd meteen opgeschaald naar 'grote brand'. In de omgeving staan veel woonhuizen, die midden in de rook liggen. De brandweer adviseerde mensen uit de rook te blijven en ramen en deuren dicht te houden. De adviseur gevaarlijke stoffen verrichtte metingen.

Materieel
De brandweer was met drie tankautospuiten en een ladderwagen aanwezig om de situatie onder controle te krijgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen