Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Boeren blokkeren met tractoren A2 bij Ittervoort

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 22:40

Boeren blokkeerden met tractoren vrijdagavond de A2 bij Ittervoort in noordelijke richting.

Het ging om een stuk of 25 actievoerders, laat Tim Joosten van Farmers Defence Force weten.

Wachten op politie
De groep ging rond 21:30 uur bij Grathem de snelweg op en parkeerde daarna de tractoren op de A2. "We hadden ons verzameld op de parallelweg aan het kanaal Wessem-Nederweert. Daar stonden we verdekt opgesteld, dus dat was een prima plek", zegt Joosten.

Inbeslagname
Eenmaal op de snelweg stopten de trekkers en kon er niemand meer voorbij. Het duurde volgens de actievoerders ruim 20 minuten voordat de politie kwam opdagen. "Ze dreigden direct met inbeslagname van onze voertuigen. De toon was daarmee wel gezet", aldus Joosten.

Irritatie en bier
In de file die achter de tractoren was ontstaan, was weinig begrip voor de boze boeren. "De mensen in de file willen ook gewoon naar huis, en zitten niet te wachten op boeren die boos zijn over iets waar de automobilisten niks mee te maken hebben", laat een correspondent weten. Die vertelt ook dat er ondertussen op de tractoren rustig een biertje werd gedronken.

Video: L1

McDonald's
Om erger te voorkomen, kropen de demonstrerende boeren weer achter het stuur. Ze reden vanaf 23:00 uur stapvoets naar de volgende afslag bij Kelpen-Oler. "Dat is ongeveer 3 tot 4 kilometer verderop. Daar doen we al gauw een uurtje over in dit tempo", grinnikt Joosten. "En dan sluiten we hopelijk rond middernacht af bij bij McDonald's."

Veevoer
De agrariërs voeren actie uit protest tegen het landbouwbeleid van minister Carola Schouten. Zij wil dat boeren minder eiwitrijk voedsel gebruiken voor hun vee, om zo de stikstofuitstoot terug te dringen waardoor er weer ruimte komt voor bijvoorbeeld bouwprojecten.

Vertraging
De brandweer Limburg-Noord waarschuwde weggebruikers om de A2 te vermijden om mogelijke ongevallen te voorkomen. Volgens de politie moest verkeer in noordelijke richting rekening houden met vertraging.

Niet alleen in Limburg hebben boeren uit protest de snelweg geblokkeerd. Op de A2 bij Liempde staan zo'n 70 tractoren op de snelweg. Eerder op de dag protesteerden boeren op het Malieveld in Den Haag en blokkeerden trekkers urenlang de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen